Αθλητισμός

Ολυμπιακός: «Οκτώ λόγοι για διακοπή στο ντέρμπι»

Ολυμπιακός: «Οκτώ λόγοι για διακοπή στο ντέρμπι»
Για οκτώ λόγους που έπρεπε να διακοπεί το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο στον Ολυμπιακό.

Όπως υποστηρίζουν στο “στρατόπεδο” των Πειραιωτών ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς είχε τουλάχιστον οχτώ αφορμές για να διακόψει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα αρχικά επρόκειτο για την εισβολή οπαδών στο 3′, με ρίψη δακρυγόνων και επίθεση με μαχαίρι -όπως καταγγέλουν στον Ολυμπιακό- στον πάγκο της ομάδας και σε μέλη της αποστολής.

Επίσης υποστηρίζουν ότι μετά το γκολ στο 53′, οπαδοί των γηπεδούχων από τις θύρες 12 και 13 εξήλθαν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ακόμη γίνεται λόγος από τους “ερυθρόλευκους” για την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο κι αφαίρεση των σημαιών του κόρνερ, ενώ προκλήθηκε σοβαρή φθορά στις διαφημιστικές πινακίδες, όπως σημειώνουν.

Επιπροσθέτως αναφέρουν στον Ολυμπιακό πως έγινε αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα χημικά, αλλά δεν κατέστη δυνατό να γίνει πλήρης εκκένωση του γηπέδου και κατέληγαν ότι συνολικά οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα ήταν μη ασφαλείς.

Ο Βασιλειάδης ζητάει ταυτοποιήσεις

Τα αίσχη που έλαβαν χώρα χθες (17/3) βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, κινητοποίησαν και τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Αστυνομίας, ζητώντας την ταυτοποίηση το δυνατόν περισσότερων εκ των δραστών που προκάλεσαν τα επεισόδια, μέσω του οπτικού υλικού που υπάρχει.

Σημειώνεται εξάλλου ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, όποιοι συλληφθούν, θα τους ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, που αφορούν σε διά βίου απαγόρευση εισόδου τους στα γήπεδα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η δίκη.

Εφόσον δε οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οχτώ συλλήψεις το βράδυ της Κυριακής

Στο μεταξύ, από τα επεισόδια εντός γηπέδου, αλλά κυρίως για τις συμπλοκές εκτός αυτού, η αστυνομία προχώρησε ήδη σε οκτώ συλλήψεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτές έχουν γίνει πριν καν γίνει η επεξεργασία των βίντεο.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τις κάμερες και τα βίντεο προκειμένου να βρουν τους δράστες των επεισοδίων που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του ντέρμπι και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις, ενώ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού που είναι αρμόδιο ενημερώνεται συνεχώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments