Ελλάδα

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ: 5 ανήλικοι στους συλληφθέντες – Με “λευκό” μητρώο

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ: 5 ανήλικοι στους συλληφθέντες – Με “λευκό” μητρώο
Όλες οι συλλήψεις αφορούν σε επεισόδια που έγιναν έξω από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ποινική δίωξη για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού, ασκήθηκε σε βάρος των 8 συλληφθέντων από τα χθεσινά (17/3/19) επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους κατηγορούμενους στο αυτόφωρο ενώ -σύμφωνα με τον νέο νόμο- τους επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τους 8 συλληφθέντες οι πέντε είναι ανήλικοι (16 και 17 ετών) και μάλιστα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές (λευκό ποινικό μητρώο).

Εκτός αυτού, να αναφερθεί ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών εξέδωσε αντίγραφα για τον σχηματισμό δικογραφίας που αφορά σε κακουργηματικές πράξεις σε βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Φωτογραφία Eurokinissi


Σε εφαρμογή ο Νόμος Βασιλειάδη για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, οι δράστες των επεισοδίων στο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του, για την 25η αγωνιστική της Super League, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, όποιος ή όποιοι συλληφθούν, θα τους ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας! Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Ο υφυπουργός Αθλητικού, Γιώργος Βασιλειάδης είπε για τα επεισόδια:

«Η ελληνική αστυνομία αυτό που είπε ήταν για τα αρχικά επεισόδια. Συγκεκριμένα πως άνοιξε το πορτάκι και πού ήταν οι σεκιούριτι εκείνη τη στιγμή, γιατί για αυτού του είδους τα περιστατικά θεωρητικά υπάρχει η ασφάλεια του γηπέδου. Έχουμε δει φωτογραφίες για το πού ήταν οι σεκιούριτι εκείνη τη στιγμή και αναδεικνύει το θέμα που υπάρχει. Το δεύτερο στοιχείο είναι στον περιβάλλοντα χώρο η οξύτητα της επίθεσης των οπαδών, που δεν ενδιαφέρονται για την ομάδα τους, δεν ασχολείται με αυτό καθόλου. Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Υπάρχουν οκτώ συλλήψεις, υπάρχει επεξεργασία όλου του οπτικού υλικού και από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, όσο και από την τηλεόραση, ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση. Το παιδί που έχει πάρει το σημαιάκι θα πρέπει να πάρει και τις ανάλογες ευθύνες. Να δούμε με τι εισιτήριο μπήκε και να υποστεί τις συνέπειες».

Φωτογραφία Eurokinissi


Για τις πιθανές ποινές στους δράστες:

«Είναι κομβικό όπου υπάρχει δυνατότητα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Ο νόμος προσφέρει τη δυνατότητα να τελειώνουμε με αυτούς τους τύπους. Υπάρχει πλέον δυνατότητα να διαταχθεί η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα με ταυτόχρονη παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία. Και το ιδιώνυμο λάθος ήταν, λάθος από την άλλη πλευρά. Θέλεις μια δίκαιη δίκη, αλλά μέχρι να γίνει πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για να απαγορεύσουμε σε αυτούς να ξαναμπούν στο γήπεδο. Κι αν παραβιάσεις τον όρο αυτό, τότε είσαι απευθείας μέσα. Αν με τις συλλήψεις που έχουν γίνει, ασκηθούν διώξεις και εφαρμοστεί ο νόμος, τότε το μήνυμα είναι σαφές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν στέλνουμε τα μηνύματα αυτά. Γι’ αυτό η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments