Αυτοδιοίκηση

Ηλιόπουλος: Ο δήμος δεν πρέπει να λειτουργεί ως μεσάζοντας για ιδιωτικά συμφέροντα

Ηλιόπουλος: Ο δήμος δεν πρέπει να λειτουργεί ως μεσάζοντας για ιδιωτικά συμφέροντα
"O ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει ότι μπορεί να προχωρήσει σε θετικές τομές και μεταρρυθμίσεις προς το συμφέρον των πολλών", τόνισε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο δήμος πρέπει να συνεργάζεται με ικανούς κι αποτελεσματικούς δημόσιους φορείς και όχι να λειτουργεί ως μεσάζοντας για ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σε τελευταία του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο popaganda.gr αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα είπε ότι «μπορεί ασφαλώς ο καθένας να μιλήσει για λάθη και παραλείψεις, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει ότι μπορεί να προχωρήσει σε θετικές τομές και μεταρρυθμίσεις προς το συμφέρον των πολλών».

Επίσης ότι είναι σωστή η επιλογή για βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο. «Αν προκύψει κάτι ασύμμετρο, ας πούμε μια κυβερνητική κρίση (που να πω την αλήθεια δεν το βλέπω γιατί ό,τι ήταν να γίνει, το αφήσαμε πίσω μας), θα το χειριστούμε ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θέλω να πάω στις δημοτικές εκλογές καταθέτοντας την πρότασή μου για την Αθήνα. Την πρόταση ότι πρέπει να δούμε την Αθήνα «από την αρχή», υπογράμμισε.

O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος


Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η διοίκηση του Γ. Καμίνη «δεν ήταν αποφασιστική και αποτελεσματική» και δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που είχε. «Από την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση της Περιφέρειας, ο δήμος έχει λάβει 85 εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει απορροφήσει λιγότερο από 10. Υπάρχουν έτοιμες μελέτες π.χ. για 7 κλειστά γυμναστήρια και τα πράγματα δεν προχωράνε». Επίσης προσέθεσε ότι «στην καθαριότητα, ο δήμος απορρόφησε το 40% των προϋπολογισμένων κονδυλίων, στο φωτισμό δαπάνησε μηδέν ευρώ -το έβλεπα και δεν το πίστευα- και στο “πράσινο” κλείνει ο προϋπολογισμός του 2018 με μηδέν ευρώ έργα, ενώ το 2019 προβλέπεται ένα ποσό γύρω στις 10.000 ευρώ».

Ωστόσο ο κ. Ηλιόπουλος αναγνώρισε ότι «η εκλογή Καμίνη το 2010 ήταν ένα βήμα μπροστά και ότι παρέλαβε, μετά τις διοικήσεις Κακλαμάνη-Μπακογιάννη-Αβραμόπουλου, έναν δήμο με 200 εκατομμύρια έλλειμμα.

Τα έφερε βόλτα κι εκεί θέλω να είμαι δίκαιος. Κέρδισε μεν το κομμάτι του οικονομικού συμμαζέματος, αλλά εν τέλει αποδείχθηκε μια χαμένη ευκαιρία. Δυστυχώς, ο κ. Καμίνης ακολούθησε μια μακρά παράδοση δημάρχων που κινήθηκαν πολύ κοντά στην κεντρική εξουσία. Από ένα σημείο και μετά ήταν βασικός πόλος αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά με το ότι το επέλεξε εις βάρος τη δουλειάς του δημάρχου» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη» επέκρινε τόσο τον απερχόμενο δήμαρχο όσο και τους δυο άλλους συνυποψηφίους του, Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο, για την αντίθεσή τους στην «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Πρόκειται είπε για «ένα εργαλείο για τη μεταμόρφωση της πόλης» και ανάφερε ότι η «Ανάπλαση» πρόσφατα ανακοίνωσε, την αξιοποίηση των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας.

«Είναι αυτό κάτι καλό για την πόλη ή όχι; Εγώ λέω ναι. Και λέω ναι πιο συνολικά, διότι ο δήμος δεν έχει ανάλογο επιστημονικό δυναμικό για να σχεδιάσει ανάλογες παρεμβάσεις.

Ο κ. Μπακογιάννης λέει ότι ο δήμος πρέπει να εκχωρεί τέτοιες δουλειές σε ιδιώτες. Το θεωρώ λάθος. Ο δήμος πρέπει να συνεργάζεται με ικανούς κι αποτελεσματικούς δημόσιους φορείς και όχι να λειτουργεί ως μεσάζοντας για ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε.

Σχετικά με τη θέση του κ. Μπακογιάννη για ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η καθαριότητα, ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Δεν με καλύπτει η φράση «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, σημασία έχει να πιάνει τα ποντίκια» που είπε ο κ. Μπακογιάννης στον Ιανό, υπονοώντας ότι δεν έχει σημασία αν τη δουλειά αυτή την αναθέσεις σε κάποιον εργολάβο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι γάτες και δεν πιάνουν τα ποντίκια και χρειάζονται πολύ γατοτροφή. Η τάση σε όλη την Ευρώπη είναι να εγκαταλείπεται η ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών που ήταν πολύ δημοφιλής πριν από 20 χρόνια. Επειδή απέτυχε».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος – Φωτογραφία Eurokinissi


Για το Airbnb, ανέφερε ότι «έδωσε σε μερικές γειτονιές ανάσα π.χ. γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν είχαν δει σχεδόν ποτέ τουρίστα». Όμως, πρόσθεσε, ότι είναι «άλλο αυτό κι άλλο να γίνει η πόλη λούνα παρκ για το real estate».

Γι’ αυτό, τόνισε, «ο δήμος πρέπει να συγκρουστεί με την άναρχη επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, την εισβολή επιχειρήσεων που αγοράζουν πολυκατοικίες και διώχνουν τους κατοίκους, τη μετατροπή περιοχών σε άβατα για όσους ζουν και εργάζονται στην πόλη μας». Ο κ. Ηλιόπουλος , υπογράμμισε ότι η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική μητρόπολη και δεν πρέπει να φοβάται αυτήν την ταυτότητα και δεν είναι επικίνδυνη πόλη. «Όσοι πιστεύουν ότι η εγκληματικότητα είναι το βασικό της πρόβλημα μάλλον έχουν εικόνα της μόνο μέσα από την τηλεόραση. Προφανώς, υπάρχουν ζόρικες γειτονιές και θέματα εγκληματικότητας, αλλά δεν είναι Γκόθαμ Σίτυ» , είπε.

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια είπε ότι «είναι μια πολύ όμορφη και ζωντανή γειτονιά με πολύ μεγάλο πρόβλημα σήμερα. Πρόβλημα που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα όπως έδειξαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις», ενώ επισήμανε ότι τελευταία «έχουν καταγραφεί ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις».

Σχετικά με τη μελλοντική σύνδεση της περιοχή με το μετρό, πρότεινε ο σταθμός να μη γίνει «πάνω στην πλατεία – ας μην την χαλάσουμε. Ας δώσει πρόσβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο που είναι ανεκτίμητος θησαυρός της πόλης».

Τέλος, στην περίπτωση που ο υποψήφιος της ΧΑ περάσει στο β΄ γύρο και όχι ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος, δήλωσε: «Θα καλέσω επίσημα τους ψηφοφόρους μου να στηρίξουν εκείνον που είναι απέναντί του». Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «σε αυτές τις εκλογές ο ψευτόμαγκας Κασιδιάρης θα ξεφουσκώσει από το 16% που είχε πάρει το 2014». Αλλά για να γίνει αυτό, είπε, «χρειάζεται ένα ξεκάθαρο μέτωπο. Δεν μπορείς δηλαδή να περνάς από τη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, όπως ο κ. Μπακογιάννης, και να μην λες μια κουβέντα για την Χρυσή Αυγή. Χωρίς αυτούς η Αθήνα είναι πιο ασφαλής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments