Υγεία

Ενυδατικά σπρέι προσώπου: Πως να τα χρησιμοποιήσετε σωστά

Ενυδατικά σπρέι προσώπου: Πως να τα χρησιμοποιήσετε σωστά
Τι πρέπει να προσέξετε με τα ενυδατικά σπρέι προσώπου.

Τα ενυδατικά σπρέι προσώπου, είναι προϊόντα ομορφιάς που μπορούν να σας χαρίσουν λάμψη και να φρεσκάρουν την επιδερμίδα σας.

Συνήθως περιέχουν μεταλλικό νερό που μπορεί να προέρχεται από ιαματικές πηγές. Ενδέχεται επίσης να περιέχουν επιπλέον συστατικά όπως αιθέρια έλαια ή εκχυλίσματα βοτάνων, με στόχο να περιποιηθούν και να ενυδατώσουν το πρόσωπό σας.

Σύμφωνα με άρθρο του wellandgood.com, που αναδημοσιεύει το onmed.gr, για να επωφεληθείτε από όλα τα παραπάνω πρέπει να κάνετε σωστή χρήση των σπρέι που επιλέγετε.

Ενυδατικά σπρέι προσώπου: Πως να τα χρησιμοποιήσετε σωστά

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ψεκάζετε την επιδερμίδα σας διαρκώς, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένατε.

Αν χρησιμοποιείτε το ενυδατικό σας σπρέι υπερβολικά, δηλαδή ανά μία ώρα, μπορεί να επιβαρύνετε τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας σας και να την κάνετε πιο ξηρή και θαμπή.

Είναι σαν να κρατάτε την επιδερμίδα σας υγρή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εξάτμιση του νερού από την επιφάνειά της και την εμφάνιση ξηρότητας. Αυτό συμβαίνει διότι, το δέρμα σας δεν έχει χρόνο να παράγει τα δικά του φυσικά έλαια και να επιδιορθώσει τον φυσικό φραγμό του.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε πραγματικά να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας μετά την εφαρμογή του σπρέι, πρέπει να απλώνετε μία ενυδατική κρέμα ή ένα σέρουμ, τα οποία θα «κλειδώσουν» την υγρασία.

Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε το ενυδατικό σας σπρέι είναι τα συστατικά που περιέχει.

Ορισμένες ουσίες, όπως το έλαιο τεϊόδεντρου και τα έλαια εσπεριδοειδών είναι καλό να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή ερεθισμούς.

Αντίθετα, προτιμήστε τα σπρέι που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και εκχυλίσματα τριαντάφυλλου, τα οποία είναι ενυδατικά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Περισσότερα