Ελλάδα

ΟΑΣΑ: Το σχέδιο για τους τζαμπατζήδες

ΟΑΣΑ: Το σχέδιο για τους τζαμπατζήδες
Ο ΟΑΣΑ μειώνει το χρόνο που θα μένουν ανοικτές οι μπάρες.

Ο ΟΑΣΑ θα δοκιμάσει να μειώσει τον χρόνο που μένουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου σε μετρό και ηλεκτρικό, με σκοπό να μειωθεί η λαθρεπιβίβαση.

Οι ηλεκτρονικές πύλες στους σταθμούς Σύνταγμα, Συγγρού Φιξ και Νερατζιώτισσα ήδη παραμένουν ανοιχτές για μικρότερο χρονικό διάστημα. Αναλυτικότερα, στους παραπάνω σταθμούς οι πύλες κλείνουν μετά από πέντε δευτερόλεπτα κι όχι μετά από οκτώ, όπως γίνεται στους υπόλοιπους.

Φωτογραφία Eurokinissi


Ο νέος χρόνος απόκρισης των πυλών σε συνδυασμό με την αύξηση των ελέγχων κομίστρου, η οποία μάλιστα αγγίζει το 300% τους τελευταίους δύο μήνες σε σχέση με τον Ιανουάριο, αναμένεται να αποδειχθούν χρήσιμα εργαλεία στη «μάχη» για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης.

Οι αυξημένοι έλεγχοι εισιτηρίων, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 15.000 την ημέρα με στόχο σταδιακά να φτάσουν τις 25.000, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα από την ακύρωση εισιτηρίων τις πρώτες 21 ημέρες του Μαρτίου ανήλθαν σε 15,6 εκατομμύρια ευρώ.

Επέκταση Μετρό: Τρεις νέοι σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο

Φωτογραφία Eurokinissi


Μέχρι τη Νίκαια θα φθάνει τον Ιούνιο η γραμμή 3 του Μετρό καθώς ολοκληρώνονται οι τρεις σταθμοί της επέκτασης προς Πειραιά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια μαζί με το δίκτυο που θα εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά καθημερινά. Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments