Παιδί

Ύψος και παιδί: Ποιο είναι το φυσιολογικό ανά ηλικία

Ύψος και παιδί: Ποιο είναι το φυσιολογικό ανά ηλικία
Το ύψος για το παιδί είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα των γονέων προς τους ειδικούς.

Ύψος και παιδί: Πολλοί γονείς αγωνιούν για το πόσο ψηλό θα γίνει το καμάρι τους. Μάλιστα, είναι κοινό μυστικό ότι οι γονείς πιστεύουν ότι εάν το παιδί τους μείνει θεωρητικά λίγο πιο πίσω σε σχέση με την σωματική ανάπτυξη άλλων παιδιών… κάτι τρέχει.

Βλέπετε το κοινωνικό ενδιαφέρον για το ύψος των παιδιών είναι διαχρονικό. Ο παιδίατρος αφού εξετάσει προσεκτικά το παιδί και δει τις καμπύλες ανάπτυξης του ύψους πιθανό να κρίνει ότι χρειάζεται να γίνουν κάποιες εξετάσεις γιατί σπάνια το κοντό ύψος μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Φωτογραφία Pixabay


Ύψος και παιδί: Τι ισχύει για το ύψος ενός φυσιολογικού παιδιού;

Στη γέννηση τα τελειόμηνα αγόρια έχουν ύψος περίπου 52 cm και τα κορίτσια 50 cm. Στη συνέχεια ψηλώνουν περίπου 3 έως 5 cm το μήνα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών. Μέχρι την ηλικία των 2 ετών τα παιδιά κερδίζουν περίπου 20 -25 cm. Στην ηλικία των 2 ετών έχουν αποκτήσει περίπου το μισό του τελικού αναστήματός τους. Ο ρυθμός ανάπτυξής τους μειώνεται από την ηλικία των 2 ετών μέχρι την εφηβεία και κυμαίνεται στα 5-7cm το χρόνο.

Κατά την περίοδο της εφηβείας επιταχύνονται οι ρυθμοί της αύξησης παρατηρείται το λεγόμενο άλμα αύξησης της εφηβείας. Στα αγόρια η επιτάχυνση της αύξησης παρατηρείται μεταξύ 11 και 13 ετών και κυμαίνεται στα 25 εκατοστά. Στα κορίτσια παρατηρείται μεταξύ 9 και 12 χρονών και κυμαίνεται περίπου στα 22 εκατοστά.

Φωτογραφία Pixabay


Ύψος και παιδί: Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Το αναμενόμενο τελικό ύψος ενός παιδιού είναι κυρίως γενετικά καθορισμένο και εξαρτάται από το ύψος των γονιών. Ένας γρήγορος αδρός υπολογισμός που θα μπορούσατε να κάνετε για να υπολογίσετε το γενετικά καθορισμένο ύψος-στόχος του παιδιού σας είναι:

  • Όσον αφορά τα αγόρια: Προσθέτουμε το ύψος του πατέρα με το ύψος της μητέρας, διαιρούμε δια 2 και προσθέτουμε 6,5 εκατοστά.
  • Όσον αφορά τα κορίτσια: Προσθέτουμε το ύψος του πατέρα με το ύψος της μητέρας, διαιρούμε δια 2 και αφαιρούμε 6,5 εκατοστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας