Υγεία

Πόνος στον αυχένα: Η άσκηση για άμεση ανακούφιση

Πόνος στον αυχένα: Η άσκηση για άμεση ανακούφιση
O πόνος στον αυχένα "χτυπά" συνήθως ανθρώπους που κάνουν καθιστική εργασία.

Ο πόνος στον αυχένα είναι από τα πιο κοινά προβλήματα που ακούμε κατά καιρούς από πολλούς ανθρώπους. Τις πιο πολλές φορές προκαλείται από την κακή στάση του σώματος, σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως η εργασία και ο ύπνος.

Αυτό προκαλεί καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων της περιοχής, με αποτέλεσμα τον πόνο και τον περιορισμό της κίνησης. Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται και στο κεφάλι ή τον ώμο.

Ο όρος αυχενικό σύνδρομο, αν και χρησιμοποιείται συχνά, δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ιατρική πάθηση και καλό είναι να αποφεύγεται. Ένας συνήθης πόνος στον αυχένα αντιμετωπίζεται με απλά μέσα (ξεκούραση, φάρμακα, ένα αυχενικό κολάρο).

Ωστόσο, για άμεση και γρήγορη ανακούφιση μέχρι να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό ίσως να σας βοηθήσει σημαντικά από τον ενοχλητικό πόνο.

Πόνος στον αυχένα: Τα 4 βήματα και άμεση ανακούφιση

  • Γείρετε το κεφάλι σας στα πλάγια, τραβώντας το αριστερό σας αυτί προς τον αριστερό σας ώμο. Κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα πριν προχωρήσετε στο 2ο βήμα.
  • Περάστε το αριστερό σας χέρι πάνω από το κεφάλι και κρατήστε το. Εφαρμόστε μια μικρή πίεση. Εάν αισθάνεστε καλά, πιέστε λίγο περισσότερο. Κρατήστε το έτσι για 10 δευτερόλεπτα πριν προχωρήσετε στο 3ο βήμα.
  • Με τα δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού προτεταμένα (δείκτη και μέσο), τεντώστε το δεξί σας χέρι. Βεβαιωθείτε ότι ο δεξιός ώμος είναι πεσμένος και χαλαρός. Κρατήστε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα.

Επαναλάβετε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

*Με πληροφορίες από prevention.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments