Υγεία

Τατουάζ και γήρανση: Δείτε πως γίνονται καθώς μεγαλώνετε (pics)

Τατουάζ και γήρανση: Δείτε πως γίνονται καθώς μεγαλώνετε (pics)
Η γήρανση αλλοιώνει και τα τατουάζ; Η απάντηση μέσα από πέντε φωτογραφίες.

Τατουάζ και γήρανση: Η… τέχνη του «τατού» έχει βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν. Διατηρημένα τατουάζ σε αρχαία μουμιοποιημμένα ανθρώπινα σώματα αποκαλύπτουν ότι η τεχνική του τατουάζ εξασκούνταν σε όλο τον κόσμο για πολλούς αιώνες.

Σήμερα, το να έχει κανείς τατουάζ δεν είναι περίεργο, αφού όλο και περισσότερα άτομα «χτυπάνε» στο σώμα τους κάποιο σχέδιο ή κάτι συμβολικό για εκείνους.

Ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες 1 στους 5 ενήλικες (21%) έχει τουλάχιστον ένα σχέδιο στο σώμα του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την Harris Poll. Ποσοστό που διπλασιάζεται για τους έφηβους 18-19 ετών (40%). Και όλη αυτή η τάση είναι εμφανής, φυσικά, και στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που ταλανίζει αρκετούς ανθρώπους, είναι κατά πόσο ένα τατού αλλοιώνεται στον χρόνο.

Το δέρμα αλλοιώνεται μορφολογικά (και όχι μόνο) καθώς γερνάει, με αποτέλεσμα να αλλάζει το σχήμα, τη σύνθεση και την ελαστικότητα του σχεδίου, επειδή αυτά είναι ενσωματωμένα σε αυτό.

Τα σωματίδια του μελανιού στα μεγάλα σχέδια τείνουν να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με το Κολέγιο Evergreen State, γεγονός που κάνει το τατουάζ να φαίνεται πιο γαλαζωπό, ξεθωριασμένο και «θολό» στην όψη.

Δείτε πέντε φωτογραφίες που απεικονίζουν την αλλοίωση των τατουάζ στο πέρασμα του χρόνου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments