Διεθνή

Τρελαμένος με το Star Wars – Καθηγητής μεταμφίεσε αστεροσκοπείο σε R2-D2 (vid)

Τρελαμένος με το Star Wars – Καθηγητής μεταμφίεσε αστεροσκοπείο σε R2-D2 (vid)
Ο Χούμπερτ Τσι είναι τόσο φανατικός του Star Wars που με τη βοήθεια του δεξιοτέχνη ζωγράφου Κλάους Ρούφινγκ έβαψε το αστεροσκοπείο Ζweibrück για να μοιάζει στον R2-D2.

Ο Χούμπερτ Τσιτ (Hubert Zitt) είναι φανατικός οπαδός του Star Wars.

Ο Χούμπερτ Τσιτ, καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Hochschule Kaiserslautern University of Applied Scinces, είναι τόσο φανατικός του Star Wars που με τη βοήθεια του δεξιοτέχνη ζωγράφου Κλάους Ρούφινγκ και μιας ομάδας πρόθυμων φοιτητών, έβαψε το αστεροσκοπείο Ζweibrück κατά τρόπο που να μοιάζει με το συμπαθέστατο android, τον R2-D2.

Ο καθηγητής στρατολόγησε κόσμο για να δώσει τη μορφή που επιθυμούσε στο αστεροσκοπείο, μέσα στο οποίο δίνει διαλέξεις για θέματα επιστημονικής φαντασίας.

Βεβαίως, και διαλέξεις τόσο για τον «Πόλεμο των Άστρων» όσο και για το «Σταρ Τρεκ».

Το αστεροσκοπείο είχε το κατάλληλο σχήμα για να μεταμορφωθεί σε γιγαντιαίο R2-D2.

Η δουλειά ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μόλις προσφάτως άρχισε να τραβά την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο Μαρκ Χάμιλ, ο κινηματογραφικός Λιουκ Σκαϊγουόκερ, πριν λίγο καιρό τουίταρε: «το αστεροσκοπείο R2-D2 μετέτρεψε τους Γερμανούς σε γιγάντιους nerds».

Οφείλουμε όμως, να σημειώσουμε ότι το αστεροσκοπείο Ζweibruck δεν είναι το πρώτο που πήρε τη μορφή του R2-D2.

Από το 2010, το αστεροσκοπείο Goodsell στο Carleton College της Μινεσότα στις ΗΠΑ είναι μια μεγεθυμένη εκδοχή του αξιαγάπητου, του αξιολάτρευτου droid.

Λίγα λόγια για το Star Wars

To Star Wars (γνωστό στην Ελλάδα και ως Ο Πόλεμος των Άστρων) είναι αμερικανικό franchise επικής διαστημικής όπερας, που επικεντρώνεται σε σειρές ταινιών που δημιουργήθηκαν από τον Τζορτζ Λούκας.

Η πρώτη ταινία με τον ομώνυμο τίτλο προβλήθηκε στις 25 Μαΐου του 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας, το οποίο γέννησε επτά ακόμα ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια, φιγούρες και άλλα προϊόντα, που αποτελούν το σύμπαν του Star Wars.

Η ιστορία

Το σύμπαν του Star Wars επίσημα έχει τεράστιο χρονολογικό εύρος και οι πρώτες ιστορίες που περιγράφονται είτε σε νουβέλες είτε σε κόμικς ξεκινάνε από το 5000 ΠΜΓ (Πριν τη Μάχη του Γιάβιν) και φτάνουν μέχρι και το 100ΜΜΓ (Μετά τη Μάχη του Γιάβιν) ενώ γίνονται αναφορές σε χρονολογίες δημιουργίας του σύμπαντος κοντά στο 7.500.000 ΠΜΓ.

Οι ταινίες εξελίσσονται σε ένα πολύ μικρό μέρος αυτού, συγκεκριμένα από το 32 ΠΜΓ μέχρι το 4 ΜΜΓ, όπου εξιστορείται πρωτίστως η ζωή του Άνακιν Σκαϊγουώκερ και το πώς από Τζεντάι μετατρέπεται σε Νταρθ Βέιντερ, αλλά τελικά βρίσκει την εξιλέωση σώζοντας το γιο του, Λουκ Σκαϊγουώκερ, από τον Νταρθ Σίντιους.

Tριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Νταρθ Βέιντερ μια νεαρή ρακοσυλλέκτρια, η Ρέι, ανακαλύπτει ότι είναι ευαίσθητη στην Δύναμη και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον εγγονό του Άνακιν , Μπεν Σόλο, ο όποιος ακολουθώντας λανθασμένα τα χνάρια του παππού του έχει παρασυρθεί στην σκοτεινή πλευρά και έχει πάρει το όνομα Κάιλο Ρεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments