Διεθνή

Ταξιδεύοντας στη Βρετανία μετά το Brexit: Όσα πρέπει να γνωρίζετε (vid)

Ταξιδεύοντας στη Βρετανία μετά το Brexit: Όσα πρέπει να γνωρίζετε (vid)
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται πριν ταξιδέψετε στην Βρετανία μετά το Brexit.

Το Brexit δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους πολίτες της Βρετανίας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι ισχύει για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο Νησί. Αν τελικά η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο θέμα των πτήσεων δεν αναμένεται να υπάρξουν άμεσες αλλαγές. Τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 όλα θα συνεχίσουν να είναι ίδια. Ωστόσο έχει γίνει πρόβλεψη ακόμα και στο σενάριο άτακτης εξόδου. Αυτό δεν θα επιφέρει περιορισμούς βρετανικών και ευρωπαϊκών αερογραμμών.

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε με τα φέρυ που ταξιδεύουν στην Βρετανία από χώρες της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τις οδικές εκδρομές, αλλά και τα ταξίδια με το τρένο. Για παν ενδεχόμενο, οι ταξιδιώτες θα είναι καλό να μιλήσουν με το ταξιδιωτικό τους γραφείο για λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής.

Brexit: Το Ελληνικό ενδιαφέρον

Κάτι που αφορά και πολλούς Έλληνες είναι τι θα γίνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για δουλειά ή σπουδές. Από το 2018 υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές ώστε να μην απαιτείται βίζα για τους πολίτες είτε του Ηνωμένου Βασιλείου που κατευθύνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε το αντίστροφο.

Οι όποιες αλλαγές θα υπάρξουν από το 2021. Τότε έχει ήδη αποφασιστεί για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν ένα μικρό ποσό για το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα και αυτό γιατί θα ενταχθούν στις τρίτες χώρες.

Εν κατακλείδι ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Μεγάλη Βρετανία ακόμα και στο ακραίο σενάριο της άτακτης εξόδου από την ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments