Αυτοδιοίκηση

Περιφερειακές εκλογές 2019: Προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής – Δεύτερη η Δούρου

Περιφερειακές εκλογές 2019: Προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής – Δεύτερη η Δούρου
Στον δρόμο για τις περιφερειακές εκλογές 2019 αυξάνονται οι δημοσκοπήσεις. Σε νέα έρευνα, ο Γιώργος Πατούλης προηγείται της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμη μία δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές Εκλογές 2019. Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία RASS και σε αυτή ο Γιώργος Πατούλης έχει προβάδισμα πάνω από 15 μονάδες έναντι της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένας Δούρου, η οποία έρχεται δεύτερη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οΓιώργος Πατούλης στην πρόθεση ψήφου έχει ποσοστό 34.8% και προηγείται με διαφορά 15,7 μονάδες, δεύτερη με ποσοστό 19,1% έρχεται η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενώ ακολουθεί σε μικρή σχετικά απόσταση, με ποσοστό 16,7%, ο πρώην περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Σγουρός.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Το αβαντάζ του Πατούλη

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το μεγάλο πλεονέκτημα του Γιώργου Πατούλη είναι η μεγάλη διεισδυτικότητα που έχει ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών κομμάτων. Ο Γιώργος Πατούλης προτιμάται από το 64,1% των γαλάζιων ψηφοφόρων, όμως την ίδια στιγμή πρόθεση να τον ψηφίσουν εκφράζουν και ψηφοφόροι, που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι Πατούλη ψηφίζουν και το 24,2% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Η Ρένα Δούρου, συσπειρώνει αντίθετα μόνο τους ψηφοφόρους του δικού της χώρου και μόλις το 36,8% εξ αυτών, ενώ πολύ χαμηλή είναι η απήχηση που έχει σε άλλους χώρους. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο κ. Σγουρός με 16,7%, ενώ πιο πίσω βρίσκονται ο βουλευτής και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος (4%), ο Θάνος Τζήμερος (3,8%) και ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Πρωτούλης (3,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,4%.

Υπενθυμίζεται ότι οι Περιφερειακές Εκλογές 2019 θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και οι επαναληπτικές εκλογές, αν χρειαστούν, θα λάβουν χώρα την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.  Η θητεία των εκλεγμένων μελών των Συμβουλίων θα είναι από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Αυγούστου 2023.

Η ελληνική μετά τις μεταρρυθμίσεις Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη, περιλαμβάνει 13 Περιφέρειες και 332 Δήμους. Ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων είναι σχεδόν 10.000 και των Περιφερειακών Συμβούλων 703. Στις Εκλογές του 2019, για την εκλογή Δημάρχου απαιτείται ένας ή μία από τους υποψηφίους να πάρει 50%+1 των ψήφων.

Αν δεν τις πάρει, τότε διεξάγεται Επαναληπτικός Β’ γύρος εκλογών ανάμεσα στους 2 επικρατέστερους υποψηφίους μία εβδομάδα αργότερα. Για την κατανομή των εδρών των Συμβουλίων θα ισχύσει το Εκλογικό Σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments