Αθλητισμός

Ζαλγκίρις Κάουνας: Έτσι κάνει τη διαφορά ο “Σάρας”

Ζαλγκίρις Κάουνας: Έτσι κάνει τη διαφορά ο “Σάρας”
Η Ζαλγκίρις Κάουνας κατάφερε να επιβάλλει τους "κανόνες" της εντός παρκέ με μπροστάρη τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους η Ζαλγκίρις Κάουνας δείχνει ξεκάθαρα τον μπασκετικό της χαρακτήρα. Παλεύει κάθε παιχνίδι, δεν χαρίζεται σε κανέναν και κατά διαστήματα παίζει εξαιρετικά δομημένο μπάσκετ που “ζηλεύουν” αρκετές ομάδες της Euroleague. Φέτος, όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα του Κάουνας θα “ξεφουσκώσει”, κάτι που φάνηκε να συμβαίνει στις αρχές της σεζόν, όταν οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Παρά τις ορατές διαφορές που υπήρχαν από το περσινό ρόστερ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπόρεσε να επιβάλλει τους “κανόνες” του εντός παρκέ και να δημιουργήσει ακόμη μια έκδοση της σκληροτράχηλης Ζαλγκίρις, η οποία μπορεί να στερείται περίσσιου ταλέντου, αλλά πάντα έπαιζε ως μια γροθιά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αυτή η ομάδα επέστρεψε μετά τη βαριά ήττα στο πρώτο ματς των πλέι οφ κόντρα στη Φενέρ και απάντησε με “μπρέικ” στην Πόλη. Ασχέτως αν οι Λιθουανοί δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν εν τέλει το εμπόδιο της ομάδας του Ομπράντοβιτς (κάτι απολύτως λογικό) κέρδισαν εκ νέου το respect της φίλαθλης Ευρώπης, που τους είδε για ακόμη μια χρονιά ως… πολύ σκληρούς για να πεθάνουν.

Θα αναρωτηθεί κανείς; Μα πως το καταφέρνει αυτό η Ζαλγκίρις; Πως μπορεί να αποδυναμώνεται αλλά να παραμένει ανταγωνιστική, απέναντι σε ομάδες με τετραπλάσιο και πενταπλάσιο μπάτζετ; Η πρώτη απάντηση αφορά τον Σάρας Γιασικεβίτσιους και τη δεδομένη δουλειά του. Φυσικά, ο Λιθουανός κόουτς έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αλλά μερίδιο στην επιτυχία έχουν και οι παίκτες.

Πέραν από τις περιπτώσεις των έμπειρων γηγενών, η Ζαλγκίρις αξιοποιεί στο έπακρο το σκάουτινγκ της, φτάνοντας εκεί όπου οι υπόλοιπες ομάδες παρόμοιας “ταχύτητας” δυσκολεύονται να το κάνουν.

Στο Κάουνας αναζητούν φθηνές λύσεις, με άπλετο ταλέντο αλλά και πείσμα για ανάδειξη. Όπως συνέβη με περιπτώσεις όπως ο Ντέιβις, ο Μίτσιτς, ο Τουπάν και όπως αναμένεται να συμβεί με τον Τζοκ Λαντέιλ. Η Ζαλγκίρις θέλει να κλείσει τον Αμερικανό σέντερ της Παρτιζάν, ο οποίος μπορεί μεν να κοστίζει μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά αν τον αποκτήσει θα το κάνει με τα μισά χρήματα. Εάν η περίπτωσή του “πιάσει” τότε την επόμενη σεζόν, θα δημιουργήσει ακόμη μια “υπεραξία” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, βγάζοντας προς πώληση παίκτη του εκατομμυρίου.

Παράλληλα, η Ζαλγκίρις έχει τις κεραίες της ανοιχτές και σε μία “εγχώρια” περίπτωση. Την περασμένη σεζόν, οι Λιθουανοί τσέκαραν την περίπτωση του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, ο οποίος υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Αν το καλοκαίρι, οι δρόμοι του Γκος με τους ερυθρόλευκους χωρίσουν, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια κίνηση από πλευράς τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments