Ελλάδα

Προκήρυξη: Προσλαμβάνονται 962 εποχικοί πυροσβέστες

Προκήρυξη: Προσλαμβάνονται 962 εποχικοί πυροσβέστες
Προκήρυξη: Σκοπός είναι να καλυφθούν οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εξέδωσε προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών. Σκοπός είναι να καλυφθούν οι παροδικές ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο Σώμα με το εξτρά προσωπικό. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, η οποία και θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή από τον αρχηγό του Π.Σ, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2019. Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων ενδέχεται να δοθεί και συμπληρωματική πρόσκληση. Αυτό βέβαια, θα συμβεί μόνο σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων και με απόφαση του αρχηγού του Π.Σ.

Οι υποψήφιοι από ολόκληρη τη χώρα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό από την Τετάρτη 8/5 μέχρι και την Τετάρτη 15/5 συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, από ώρα 08:00 μέχρι 15:00 στις Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών.Φυσικά, κάθε αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία και αναφέρονται στην προκήρυξη, ούτως ώστε να γίνει δεκτή.

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης, ποια τα κριτήρια μοριοδότησης 

Σημειώνεται δε, ότι εκτός των μορίων που θα λάβει κάθε υποψήφιος για τα προσόντα του θα υπάρξουν και κάποια μπόνους. Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος έχει υπηρετήσει ως εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως έφεδρος αξιωματικός, στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά θα λάβει 50 μόρια. Επίσης, 30 μόρια παίρνουν τα παιδιά πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας ή είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνέπεια τρομοκρατικής πράξης. Τέλος, 25 μόρια παίρνουν οι γονείς ή τέκνα πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, που δεν έχουν ξεπεράσει το 40ό έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών οποιουδήποτε Λυκείου. Οι υποψήφιοι θα επιλέγουν μία από τις δύο ειδικότητες, α) του εργάτη πυρόσβεσης -διάσωσης και β) του οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων με απαραίτητη την επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ’ κατηγορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments