Πολιτική

Εκλογές 2019: Παραδοχή Δραγασάκη για προεκλογικά μέτρα

Εκλογές 2019: Παραδοχή Δραγασάκη για προεκλογικά μέτρα
Εκλογές 2019: Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι ο χρόνος εξαγγελίας των μέτρων είναι προεκλογικός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής παραδέχτηκε ότι τα μέτρα έρχονται λίγο πριν από τις εκλογές 2019, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι σημασία έχει πως θα ωφεληθεί ο λαός. «Έρχομαι στον χρόνο εξαγγελίας των μέτρων. Πράγματι, ο χρόνος είναι προεκλογικός. Σε λίγες ημέρες έχουμε εκλογές. Όμως, αν έπρεπε να ληφθούν αυτά τα μέτρα, πότε έπρεπε να ληφθούν; Αργότερα. Αν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι θετικό, γιατί να το αφήσουμε γι’ αργότερα;».

«Πότε αργότερα; Και στην ΔΕΘ στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, και τότε είπαν για προεκλογικές εξαγγελίες που δεν θα υλοποιηθούν. Υλοποιήθηκαν όμως». Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι «θα μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα; Όχι πάρα πολύ νωρίτερα. Η προετοιμασία γινόταν από τον κ. Τσακαλώτο, αλλά δεν μπορούσαμε να τα εξαγγείλουμε χωρίς επίσημη ανακοίνωση για τα πλεόνασμα από την Eurostat, που έγινε στις 23 Απριλίου 2019».

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε, ακόμα και αν τα πείτε προεκλογικά, αποτελούν όφελος για τους πολίτες» είπε ο κ. Δραγασάκης, για να επιτεθεί στη ΝΔ, λέγοντας: «Τα δικά σας αντίμετρα όμως βρίσκονται έξω από την σφαίρα της λογικής και της δημοκρατίας. Αντλούνται από τους υπονόμους της ακροδεξιάς και των σκοτεινών συμφερόντων».

«Εμείς μέτρα πολιτικής χρήσιμα στην οικονομία και ωφέλημα για τους πολίτες και εσείς τυμβωρυχίες, κότερα και συκοφαντίες. Εμείς υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία και εσείς τα ακροδεξιά έντυπα». Παράλληλα, υποστήριξε και ο ίδιος ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει και δείγμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο  συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ένα πακέτο νέου τύπου μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως είπε, δεν δημιουργούν λιτότητα, αλλά φέρνουν ανάπτυξη, επιλύουν προβλήματα, επιταχύνουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης και απλουστεύουν τη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στους δημοσιονομικούς στόχους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβλέπουν ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους και για το 2019 και το 2020 χωρίς πρόσθετα μέτρα. «Αυτό ισχύει και για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Εμείς εκτιμούμε ότι με την επιτάχυνση της ανάκαμψης που θα έχουμε, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αλλά αντίθετα να έχουμε και άλλα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάκαμψης» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments