Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: “Ναι” από 153 βουλευτές σε σύνολο 289

Ψήφος εμπιστοσύνης: “Ναι” από 153 βουλευτές σε σύνολο 289
Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, καθώς 153 βουλευτές ψήφισαν “ναι” σε σύνολο 289 βουλευτών. Ναι και από τον Γιάννη Σαρίδη. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων προκάλεσε έκπληξη στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Σαρίδης δήλωσε πως δεν βρίσκεται κοντά στην Ένωση Κεντρώων αλλά θα συνεχίζει να στηρίζει το κόμμα. «Υπάρχουν θέματα που μας χωρίζουν αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να γκρεμίσω το κόμμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να πάω στο κοινοβούλιο», τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Την κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ξεκίνησε από την πρόταση μομφής που κατέθεσε για τον Παύλο Πολάκη η ΝΔ και μετατράπηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “η  Ελλάδα των πολλών με την Ελλάδα των ελίτ είναι δύο κόσμοι ανειρήνευτοι, που δεν συμβιβάζονται. Όταν σας αποδίδω ότι είστε μέλος των ελίτ, δεν μιλώ για το πώς μεγαλώσατε, αλλά κρίνω τις θέσεις σας, που στηρίζουν την ολιγαρχία. Γιατί όταν βάζατε 5 ευρώ στα νοσοκομεία ενώ χαρίζατε 241 εκατομμύρια στις φαρμακευτικές τι κάνατε; Ελαφρύνατε τους λίγους και βαρύνατε τους πολλούς. Ενώ εμείς καταργήσαμε τα 5 ευρώ”.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι ήταν πολιτική επιλογή του προέδρου της ΝΔ και του επιτελείου του, να κάνει «αρένα» την πολιτική, πριν τις εκλογές. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να εκτρέψει την συζήτηση από τα σοβαρά ζητήματα, εκεί που νομίζουν ότι μπορεί να επικεντρώσουν την προσοχή τους. Ο στόχος τους ήταν σαφής: Να μην συζητήσουμε για τα μέτρα ελάφρυνσης, το πώς βγήκαμε από τα μνημόνια» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι “άκουσα τον πρωθυπουργό να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό. Παραδέχθηκε έτσι αυτό που κι εμείς λέμε. Ότι οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν μεγάλο βάρος. Είναι η πρώτη ευκαιρία μετά από 4 χρόνια οι πολίτες να κρίνουν όσα έζησαν. Στα ψέματα, τους φόρους, το διχασμό, την εθνική πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών. Το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό”.

“Σηκώνω το γάντι κ., Τσίπρα. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ΝΔ για μια μεγάλη εθνική αναγέννηση. Αφού εσείς μετατρέψατε την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνησή σας κι εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δε σας μένει καμία επιλογή. Να προκηρύξετε εθνικές εκλογές. Και να δεσμευτείτε σήμερα ότι θα το κάνετε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments