Video

Lucy Wills: Αφιερωμένο στη Βρετανίδα αιματολόγο το Google Doodle

Lucy Wills: Αφιερωμένο στη Βρετανίδα αιματολόγο το Google Doodle
Τα 131 χρόνια από την γέννηση της Βρετανίδας αιματολόγου Lucy Wills τιμά με το σημερινό της doodle η Google. 

Τα 131 χρόνια από την γέννηση της Βρετανίδας αιματολόγου Lucy Wills τιμά με το σημερινό της doodle η Google.

  • Ποια ήταν η Lucy Wills

Η Lucy Wills συνέβαλε με το ερευνητικό της έργο στην ανάλυση της προγεννητικής αναιμίας και άλλαξε το πρόσωπο της προληπτικής προγεννητικής φροντίδας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοπόρα αιματολόγος γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1888 και φοίτησε στο κολλέγιο θηλέων Cheltenham, ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που φοιτούσαν γυναίκες και ασχολούνταν με την επιστήμη και τα μαθηματικά. Το 1911 κατάφερε να αποφοιτήσει πρώτη στη Βοτανολογία και τη Γεωλογία από το Newnham College του Πανεπιστημίου του Cambridge, άλλο ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που πρωτοπορούσαν στην εκπαίδευση των γυναικών, με βάση το πρότυπο της Ιατρικής Σχολής στο Λονδίνο, την πρώτη βρετανική ιατρική σχολή για τις γυναίκες.

Η Wills ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει μια σοβαρή μορφή αναιμίας που έπληττε τις εγκύους υφαντουργούς στη Βομβάη και ήταν απειλητική για τη ζωή τους. Η αιματολόγος πίστευε ότι η αιτία της επικίνδυνης αναιμίας ήταν η κακή διατροφή και έτσι πραγματοποίησε ένα πείραμα που πρόσφερε αργότερα πολλά στην επιστήμη. Η Wills τάισε έναν εργαστηριακό πίθηκο με το βρετανικό πρωινό Marmite, το οποίο είναι φτιαγμένο από εκχύλισμα ζύμης και παρατήρησε ότι η κατάσταση του βελτιώθηκε. Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τα «Factor Wills». Αργότερα, οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν τη σημασία πρόσληψης φολικού οξέως από τις εγκύους και πλέον συνίσταται στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η Wills είχε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, απολάμβανε την ορειβασία και το σκι, και προτιμούσε να πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατο και όχι να οδηγεί. Είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε ταξίδια στα οποία πραγματοποιούσε έρευνες που εξασφάλιζαν την υγεία των μελλουσών μητέρων.

Προσωπική ζωή

Η Lucy Wills δεν παντρεύτηκε ποτέ – ήταν μια γενιά που είχε χάσει μεγάλο αριθμό νεαρών ανδρών στο δυτικό μέτωπο. Ήταν κοντά στους γονείς της, στα αδέλφια της και στα παιδιά τους. Απόλαυσε μια σειρά από στενές φιλίες δια βίου, μεταξύ άλλων με την Christine και την Ulysses Williams, με την σύγχρονη Cambridge της Margot Hume (μαζί με την οποία κατείχε από κοινού ένα εξοχικό σπίτι στο Surrey του οποίου καλλιεργούσαν τον βοτανικό κήπο) και με τον Kait Lucan ο εξαφανισμένος πρωθυπουργός), ο οποίος ήταν συνάδελφος του Εργατικού Συμβούλου στην Τσέλσι. Οι νεκρολογίες και άλλες δημοσιεύσεις την περιγράφουν ως ανεξάρτητη, αυταρχική, όχι παθιασμένη από τους ανόητους, έναν χαρούμενο και ενθουσιώδη δάσκαλο, έναν αδάμαστο περιπατητή και σκιέρ, έναν ενθουσιώδη ταξιδιώτη, έναν εραστή της ομορφιάς της φύσης, ευτυχισμένη και διασκεδαστική.

Η Lucy Wills πέθανε στις 26 Απριλίου 1964. Ο νεκρολογία στην British Medical Journal τον επόμενο μήνα περιελάμβανε τα ακόλουθα σχόλια: Η αριστεία της εργασίας της για την τροπική μεγαλοβλαστική αναιμία έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό από τους διατροφολόγους και τους αιματολόγους. Κάθε ιατρός φοιτητής έχει ακούσει για τη θεραπεία της από την ανακάλυψη του παράγοντα Wills σε εκχύλισμα ζυμομύκητα, η οποία άνοιξε το δρόμο για τις επόμενες εργασίες για το φολικό οξύ. Ήταν μια από τις απλές αλλά μεγάλες παρατηρήσεις που είναι ορόσημα στην ιστορία και τη θεραπεία της θρεπτικής αναιμίας …

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments