Διεθνή

Δημοσκόπηση 2019: Προβάδισμα Σοσιαλιστών για τις ευρωεκλογές στην Ισπανία

Δημοσκόπηση 2019: Προβάδισμα Σοσιαλιστών για τις ευρωεκλογές στην Ισπανία
Νέα δημοσκόπηση δίνει το στίγμα από το κλίμα που επικρατεί στην Ισπανία πριν από τις ευρωεκλογές 2019.

Οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία φαίνεται να έχουν το προβάδισμα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές 2019, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), που κέρδισε και στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο, εμφανίζεται να κερδίζει 20 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το 30,3% των ψήφων, δηλαδή έξι έδρες περισσότερες απ’ ό,τι το 2014, σύμφωνα με δημοσκόπηση του GAD3 που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ABC.

Δεύτερο στις ευρωεκλογές 2019 φαίνεται να έρχεται το Λαϊκό Κόμμα (PP), ενώ το νέο ακροδεξιό κόμμα Vox φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλέξει τους πρώτους του ευρωβουλευτές, αφού κέρδισε τις πρώτες του έδρες και στο ισπανικό κοινοβούλιο. Με ποσοστό 7,8%, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το Vox θα εξασφαλίσει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το PP εκτιμάται ότι θα έρθει δεύτερο, με μειωμένες ωστόσο έδρες (12 από 16). Στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου, το PP έχασε περισσότερες από τις μισές έδρες του στο ισπανικό κοινοβούλιο. Το κεντροδεξιό Ciudadanos εκτιμάται ότι θα αυξήσει τις έδρες τους από 2 σε 10.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 830 ανθρώπων από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, οι δεξιοί και οι αριστεροί συνασπισμοί θα κερδίσουν ίδιο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν επίσης στις 26 Μαΐου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments