Αυτοδιοίκηση

Περιφερειακές εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής

Περιφερειακές εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής
Διψήφιο το προβάδισμα του Γιώργου Πατούλη σε νέα δημοσκόπηση λίγο πριν από τις περιφερειακές εκλογές 2019.

Η νέα έρευνα για τις περιφερειακές εκλογές 2019 έγινε από την εταιρία Rass και δείχνει το προβάδισμα που διατηρεί ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, στη νέα δημοσκόπηση συγκεντρώνει 32,1% και προπορεύεται με 13,5% από την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία απολαμβάνει την προτίμηση μόλις του 18,6% των ψηφοφόρων του λεκανοπεδίου.

Η Ρένα Δούρου, σύμφωνα ωστόσο με τα αποτελέσματα της έρευνας, φαίνεται να είναι η επικρατέστερη αντίπαλος του κ. Πατούλη στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για τις περιφερειακές εκλογές καθώς προηγείται που προκατόχου της, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ένα ποσοστό της τάξης του 16,4%. Στις επόμενες θέσεις κατατάσσονται ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος, με 5,8% και το στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης με 4,7%.

Άκυρο, λευκό και αποχή δηλώνει ότι επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται σε ποσοστό 8,9%. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος έχει, σύμφωνα με την έρευνα, μεγάλη διεισδυτικότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς υπέρ της εκλογής του τάσσεται, εκτός από το 66,3% όσων ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και το ένα τέταρτο (24,3%) όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 14,5% που έδωσαν ψήφο σε άλλα κόμματα.

Η βασική αντίπαλός του για την Περιφέρεια Αττικής, η νυν περιφερειάρχης κα Δούρου, συσπειρώνει το 41,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο μειονέκτημα για εκείνη φαίνεται να είναι το χαμηλό ποσοστό ικανοποίησης από το έργο της που φτάνει το 21,7%, όταν την ίδια ώρα το ποσοστό εκείνων που δεν είναι ικανοποιημένοι εκτινάσσεται στο 72%. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, εξάλλου, έχει το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο γνωμών (η θετικές υπερτερούν των αρνητικών κατά 25%), με δεύτερο τον κ. Σγουρό +7% και όλους τους άλλους να έχουν αρνητικό ισοζύγιο. Ο κ. Πατούλης προηγείται καθαρά στην παράσταση νίκης, καθώς το 51,5% προεξοφλεί ότι θα είναι εκείνος ο τελικός νικητής νικητής της αναμέτρησης, με μόλις 20,6% να βλέπει επικράτηση της κ. Δούρου και 6,8% του κ. Σγουρού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play