Αθλητισμός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ανατολού Εφές 91-83

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ανατολού Εφές 91-83
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Ανατολού Εφές με 91-83 και επέστρεψε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μετά τη μεγάλη ανατροπή που είχε πετύχει η ΤΣΣΚΑ στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ανατολού Εφές για να κατακτήσει τη φετινή EuroLegue. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησαν με 91-83 σε έναν τελικό με ωραίο θέαμα. Η Ρωσική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να κάνουν μεγάλο ματς οι Κλάιμπερν και Χίγκινς που είχαν από 20 πόντους στο ματς. Αυτός ήταν 8ος τίτλος στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ και φέρει φαρδιά πλατιά το όνομα του Έλληνα τεχνικού.

Το μαεστρικό κοουτσάρισμα του 49χρονου προπονητή, που έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός με δύο Euroleague ως head coach, η εμπειρία, η «βροχή» τριπόντων και τα τρομερά διαβάσματα στην επίθεση ήταν αρκετά, ώστε να δώσουν στους Μοσχοβίτες τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Άξια συγχαρητηρίων είναι και η προσπάθεια της Εφές, που βρέθηκε σε τελικό για πρώτη φορά, ωστόσο της έλειψε το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές και η βοήθεια από παίκτες όπως ο Μίσιτς και ο Μοερμάν. Στους 29 πόντους σταμάτησε ο συγκινητικός Λάρκιν.  Από τους Τούρκους ξεχώρισε ο  Σέιν Λάρκιν (29π.), που έκανε τρομερό Final Four, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην κούπα.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 62-68, 83-91.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments