Διεθνή

Έκρηξη στη Λιόν: Δεκάδες τραυματίες – Για επίθεση κάνει λόγο ο Μακρόν

Έκρηξη στη Λιόν: Δεκάδες τραυματίες – Για επίθεση κάνει λόγο ο Μακρόν
Δεκάδες οι τραυματίες από την έκρηξη στη Λιόν, με τον Εμανουέλ Μακρόν να κάνει λόγο για επίθεση. Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από την αντιτρομοκρατική, αναζητείται ένας ύποπτος.

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα σήμερα στη Λιόν ξεκίνησε ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της Le Monde έχουν τραυματιστεί ελαφρά τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, εκ των οποίων και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι. Η έκρηξη σημειώθηκε  στη συμβολή των οδών Victor-Hugo και Sala μπροστά από το αρτοποιείο Brioche Doree στις 5.30 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Η οδός Victor Hugo κοντά στην πλατεία Bellecour, όπου εξερράγη ο μηχανισμός, έχει αποκλειστεί και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και πυροτεχνουργοί. Από την έκρηξη, που αποδίδεται σε παγιδευμένο δέμα, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε καταστήματα του πεζόδρομου Βικτόρ Ουγκό. Ο δήμαρχος του 2ου διαμερίσματος της Λιόν, Ντενίς Μπρολικιέρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ορισμένοι από τους δτραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Παράλληλα, τόνισε ότι άλλοι έφυγαν μόνοι τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα κορίτσι 8 ετών.

Οι πυροτεχνουργοί και η πυροσβεστική υπηρεσία έχουν αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζουν την επιτόπια έρευνα. Στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός εισαγγελέας της Λιόν, Νικολά Ζακέ. Πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αναζητείται ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από ένα φούρνο, στη διασταύρωση δύο δρόμων. Η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Αναζητείται ένας ύποπτος – Έκανε λόγο για επίθεση ο Μακρόν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται και ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από τον φούρνο. Η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη του δήλωση έκανε λόγο για «επίθεση από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί». Ωστόσο, το κίνητρο της έκρηξης δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments