Διεθνή

Τερέζα Μέι: Παραιτείται στις 7 Ιουνίου

Τερέζα Μέι: Παραιτείται στις 7 Ιουνίου
Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από το αξίωμά της και την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Έπειτα από τρία χρόνια, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Η Μέι εγκαταλείπει την πρωθυπουργία μετά την αποτυχία της να φέρει εις πέρας το Brexit. Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι γι΄αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να πείσω του βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία…δυστυχώς δεν το κατάφερα. Ήταν η μεγαλύτερη ζωή στην ζωή μου που υπήρξα η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία», πρόσθεσε.

Ποια είναι η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι γεννήθηκε στο Ίστμπουν του ανατολικού Έσσεξ την 1η Οκτωβρίου του 1956 και είναι παντρεμένη με τον Φίλιπ Μέι. Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας λατρεύει τα παπούτσια και δεν τρώει γλυκά γιατί είναι διαβητική. Η Μέι βγήκε μπροστά για να οδηγήσει τη Βρετανία στην ολοκλήρωση του Brexit, το οποίο δεν υποστήριξε έστω και χλιαρά. Όπως υποστήριξε το Bremain, ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία που ζήτησε ο Κάμερον πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα. Δεν έκρυψε ποτέ άλλωστε ότι είναι ευρωσκεπτικίστρια.

Eurokinissi

Είναι κόρη εφημέριου της αγγλικανικής εκκλησίας. Φοίτησε και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό σχολείο και σπούδασε Γεωγραφία στο κολέγιο St. Hugh της Οξφόρδης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1977. Λίγο μετά την αποφοίτησή της, άρχισε να δουλεύει στην Τράπεζα της Αγγλίας και έμεινε εκεί έως το 1983. Από τα πρώτα ενήλικα χρόνια της ζωή της ήταν μέλος του Συντηρητικού κόμματος, του οποίου εδώ και μερικά 24ωρα είναι επικεφαλής. Προσπάθησε να εκλεγεί βουλευτής το 1992 και το 1994 και τελικά τα κατάφερε το 1997.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments