Τεχνολογία

Facebook: Ετοιμάζει το δικό του παγκόσμιο νόμισμα

Facebook: Ετοιμάζει το δικό του παγκόσμιο νόμισμα
Το Facebook θα κυκλοφορήσει το δικό νόμισμα μέσα στο 2020.

Το Facebook είναι το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Πέρα από τα Socia Media η εταιρία προσπαθεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Ωστόσο κάτι που δεν περιμέναμε ήταν να λανσάρει το δικό του νόμισμα. Ναι καλά διαβάσατε αυτό είναι το πλάνο των ανθρώπων του Facebook.

Το νόμισμα αποκαλείται GlobalCoin στους εσωτερικούς κύκλους της εταιρίας και το πρώτο κύμα του θα γίνει διαθέσιμο σε δεκάδες χώρες, προσφέροντας στους χρήστες ασφαλείς συναλλαγές χωρίς την ανάγκη χρήσης ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Facebook: Ποιος ο στόχος του νομίσματος

To BBC αναφέρει ότι ο Mark Zuckerberg μίλησε με ηγέτες των τραπεζών σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες μπορεί να συναντούσε το εγχείρημα. Μία από τις δυσκολότερες αγορές θεωρείται η Ινδία η οποία έχει πολύ εχθρικό περιβάλλον για τα κρυπτονομίσματα.

Το Facebook θέλει οι Ινδοί που εργάζονται στο εξωτερικό να μπορούν να στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους μέσω WhatsApp που ανήκει στην ίδια “οικογένεια”. Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σήμερα αναφέρουν ότι θα είναι μεν κρυπτονόμισμα, αλλά με την αξία του συνδεδεμένη με το δολάριο για να αποφύγει απότομες μεταβολές.

Βέβαια το αν θα εμπιστευτούν οι χρήστες του Facebook το GlobalCoin μετά από χρόνια σκανδάλων ιδιωτικότητας που έχουν διασύρει τη δημόσια εικόνα της εταιρίας, είναι ένα άλλο θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments