Πολιτική

Εκλογές 2019: Θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου

Εκλογές 2019: Θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου
Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές 2019. Επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι εθνικές εκλογές 2019. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και κατέληξαν στο να προτείνουν την 7η Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών, αφού στις 2 Ιουλίου τελειώνουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ακολούθησε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Οι δυο τους θα έχουν και συνάντηση μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο το βράδυ της Κυριακής και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Τις εκλογές θα διεξαγάγει η παρούσα κυβέρνηση.

Τσίπρας: «Πώς θα μπορούσα να κυβερνήσω;»

Ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα ξεκαθάρισε σε όλες τις συζητήσεις που είχε στο Μαξίμου πως αποφάσισε να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί πολιτικά μέχρι τον Οκτώβριο τη διαφορά των 9,5 μονάδων. «Πώς θα μπορούσα να κυβερνήσω, με την αντιπολίτευση να φωνάζει πως δεν έχω τη λαϊκή εντολή και πως το μόνο που με νοιάζει είναι να μην χάσω την καρέκλα μου», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε κορυφαίο υπουργό που υποστήριξε πως οι κάλπες έπρεπε να στηθούν τον Οκτώβριο.

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα πάρει μέρος και στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, με βάση την ώρα Βελγίου, έχει ως εξής:

  • 15:45 Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
  • 18:00 Συμμετοχή στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments