Πολιτική

Μεγαλοοικονόμου: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλοοικονόμου: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους αποχώρησής της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώνει ότι δεν μετέχει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.

Η Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής Β’ Πειραιώς, έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους αποχώρησής της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή στον Νίκο Βούτση

Η προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στο ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, αφού προηγήθηκε επιστολή της στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προσχώρησή της στο κόμμα “η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές”

Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της, στις 10 Ιουλίου 2017.

Με δήλωσή της η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή: «Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments