Πολιτική

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Προχωρούν οι διορισμοί στην νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Προχωρούν οι διορισμοί στην νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα είναι η Ειρήνη Καλού και νέα εισαγγελέας η Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η κυβέρνηση προχώρησε στον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης. O Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αλλαγές στην ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης – δηλαδή στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων συνταγματολόγων αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Έπειτα από συνεδρίαση που κράτησε περίπου 4,5 ώρες, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η Ειρήνη Καλού θα είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ νέα εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα είναι η Δήμητρα Κοκοτίνη. Άγνωστο παραμένει αν θα υπογράψει τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος τις αλλαγές αυτές στη Δικαιοσύνη.

Η κ. Καλού θα διαδεχθεί την Ξένη Δημητρίου η οποία αποχωρεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου και η Δήμητρα Κοκοτίνη τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την Προεδρία του Αρείου Πάγου. Ο διορισμός της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, καθώς η σημερινή ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η Ειρήνη Καλού διαχειρίστηκε το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές θέσεις, ενώ η κ. Κοκοτίνη πρόσφατα υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επί του παρόντος θεωρείται αδιευκρίνιστο αν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επικυρώσει με την υπογραφή του το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό των προσώπων που θα καταλάβουν τις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση πριν την 30 Ιουνίου, καθώς έχει στα υπόψιν του ότι το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως πλείστοι όσοι συνταγματολόγοι έχουν υπογραμμίσει ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, άρα παραδέχθηκε ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε διορισμό νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments