Πολιτική

Εκλογές 2019: “Είμαι θύμα μίας σκοπιμότητας την οποία εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά”, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Εκλογές 2019: “Είμαι θύμα μίας σκοπιμότητας την οποία εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά”, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Για την αφαίρεση του από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές 2019 μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας προσωπική επίθεση στη Φώφη Γεννηματά.

Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την αφαίρεση του από την κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές 2019. Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη».

Παράλληλα, έδωσε την εκδοχή του για τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: «Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη και μου ζήτησε να βρεθούμε το Σάββατο. Πήγα στο ραντεβού πιστεύοντας πως θα συζητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και αφού το κάναμε αυτό μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της: ότι έχουμε αισθητές διαφορές στην πολιτική γραμμή και αντίληψη, δεύτερο ότι έχει καταλάβει πως δε με ενδιαφέρει να είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά διεκδικώ ευρύτερο ρόλο και τρίτο ότι έχει δεσμευτεί σε τρίτο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε τη μάχη στα ψηφοδέλτια με το σταυρό απάντησε: «Αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ το κοινοβουλευτικό αξίωμα αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε. Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα».

Η κ. Γεννηματα με την πολιτική της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία

Οκ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Ο κ. Καμίνης ήταν συμπαθέστατος. Αλλά αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές;». Κληθείς να σχολιάσει πως σχολιάζει τη φράση της κυρίας Γεννηματά ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό δεν αφορά τον ίδιο αλλά τους επόμενους. Επιτέθηκε επίσης στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι ουσιαστικά έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή και της προσήψε ότι με την πολιτική της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία. «Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία (…) Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν η πρόσφατη ρήξη θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πολλές φορές ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμούσαν την παρουσία του, ζήτησε «λίγο περισσότερο σεβασμό και όχι τόση αμνησία».

Να μην υπογράψει τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη ο Πρόεδρος

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήσυχο να μην υπογράψει τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη». Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσχώρησης του στη Νέα Δημοκρατία σημείωσε: «Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου». Τόνισε πάντως ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «τον σέβεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments