Πολιτική

Εκλογές 2019: “Αν ήμουν στη θέση του Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό” δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Εκλογές 2019: “Αν ήμουν στη θέση του Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό” δήλωσε η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά παραχώρησε συνέντευξη και έστειλε τη δική της απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την αποχώρηση του από το ΚΙΝΑΛ.

Περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές 2019 η Φώφη Γεννηματά πήρε μια απόφαση που σήκωσε θήλεα αντιδράσεων. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πήρε την απόφαση να δώσει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στον Γιώργο Καμίνη και όχι στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό προκάλεσε την οργή του πρώην προέδρου ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε  ότι δεν έχει πλέον καμία θέση στο κίνημα αλλαγής.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά είχε προτείνει στην Ευάγγελο Βενιζέλο μια άλλη θέση στο επικρατείας ή να διαλέξει μια περιφέρεια και να κατέβει υποψήφιος με σταυρό. Εκείνος το αρνήθηκε και οι δρόμοι των δυο πλευρών φαίνεται πως χώρισα οριστικά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε συνέντευξη στο OPEN TV και τόνισε πως αν ήταν στη θέση του Βενιζέλου θα επέλεγε να κατέβει στις εκλογές με σταυρό.

“Είναι καθαρά πολιτικά τα κριτήρια της επιλογής και καθόλου προσωπικά.Είναι μία επιλογή διεύρυνσης και ανανέωσης. Είμαστε νέος φορέας. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος .Εάν ήμουν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό. Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση. Δεν θέλουμε να φύγει από το ΚΙΝΑΛ.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κυβέρνησε με ισχυρή πλειοψηφία της Καραμανλικής δεξιάς. Κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ. Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στον λαϊκισμό και στα φασιστοειδή που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιάς και γυρολόγων δεν κατάφερε να πάει μπροστά τη χώρα».

“Δεν έχει υπάρχει συζήτηση για ψήφο ανοχής. Ωστόσο θα συζητηθεί την ώρα που πρέπει. Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδείξει ο λαός με την ψήφο του. Δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση στα τηλεοπτικά παράθυρα» τόνισε αναφορικά με τα σενάρια ψήφου ανοχής στην επόμενη κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει κανένα κόμμα στην Ευρώπη προ των εκλογών που να λέει πως θα κινηθεί την επόμενη μέρα. Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο ελληνικός λαός. Από εκεί θα καθορίσουμε τη στάση μας. Είμαστε ένα κόμμα που βάζουμε πάνω απ’ όλα την ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα. Δεν είμαστε χθεσινοί και τυχοδιώκτες. Θέλουμε η χώρα να έχει έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

«Αυτό που ήθελαν οι Έλληνες ήταν να απαλλαγούν από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συρρικνωθεί. Πρέπει να τελειώνουμε πια με τις απομιμήσεις» ανέφερε ακόμη η κ. Γεννηματά. «Ο κ. Γερουλάνος δεν θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή της παράταξης ενόψει εκλογών» κατέληξε σχολιάζοντας τη δήλωση του Παύλου Γερουλάνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments