Πολιτισμός

Θέατρο προτάσεις: Το Lemon επιστρέφει στo Πόλις in Art για μία μόνο παράσταση

Θέατρο προτάσεις: Το Lemon επιστρέφει στo Πόλις in Art για μία μόνο παράσταση
Το Lemon είναι μια παράσταση των Experimento βασισμένη στον ποιητικό θεατρικό μονόλογο Χιλιαεννιακόσια του διάσημου Ιταλού συγγραφέα Alessandro Baricco. Το έργο παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, του Ντάννυ Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον Χιλιαεννιακόσια.

Και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μου το Lemon… Το Lemon είναι μια παράσταση των Experimento βασισμένη στον ποιητικό θεατρικό μονόλογο Χιλιαεννιακόσια του διάσημου Ιταλού συγγραφέα Alessandro Baricco. Τη σκηνοθεσία-διασκευή υπογράφει η Γεωργία Τσαγκαράκη και πρωταγωνιστές είναι οι Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας. Το έργο παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, του Ντάννυ Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον Χιλιαεννιακόσια, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.

Πρόκειται για μία παράσταση που ταξιδεύει διαρκώς ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα. Πέρα από κλειστές θεατρικές σκηνές έχει παρουσιαστεί σε πρωτότυπη συνθήκη πάνω σε καράβι εν πλω (ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά), σε αγκυροβολημένο ferry (Αντίπαρος), σ’ ένα καρνάγιο (Λαύριο), σ’ ένα κτήμα με λεμόνια εντός του χώρου του συσκευαστηρίου (Γαλατάς Τροιζηνίας), ενώ φέτος το καλοκαίρι σειρά παίρνει μία τοποθεσία μ’ ένα φάρο, ένας λιμενοβραχίονας που περιβάλλεται από θάλασσα, εκ νέου ένα καράβι. Οι Experimento έχουν δημιουργήσει μία site-specific παράσταση που εξερευνά με πρωτότυπο τρόπο το τι σημαίνει αφήγηση και θέατρο. Και κάνει ακριβώς αυτό που κάνει και ο Χιλιαεννιακόσια: ταξιδεύει.

Το Lemon εν πλω υπό φυσικό φως κάπου ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά.


Παρακολούθησα το Lemon στο black stage του Πολυχώρου Πόλις, έναν πολύ ζεστό χώρο στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Ο κόσμος έκατσε στις θέσεις του, τα φώτα χαμήλωσαν και η παράσταση ξεκίνησε. Στη σκηνή στέκει επιβλητικό ένα πιάνο και οι δύο ηθοποιοί κάνουν την είσοδό τους.

Την ιστορία του Χιλιαεννιακόσια (Μελαχρινός Βελέντζας) αφηγείται με μοναδικό τρόπο ο τρομπετίστας Τιμ Τούνυ (Γιώργος Δρίβας). Οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται πάνω στη σκηνή και γεμίζουν με την αστείρευτη ενέργειά τους όλο τον χώρο, σε σημείο που μπορώ να πω ότι πολλές φορές αυτή η ενέργεια με διαπέρασε, με ταρακούνησε. Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας συνυπάρχουν με έναν μοναδικό τρόπο πάνω στη σκηνή και το αποτέλεσμα που δίνουν στο κοινό είναι άρτιο.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες, η ευρηματική σκηνοθεσία και η εκπληκτική μουσική θα με οδηγήσουν και στην επόμενη στάση του Lemon. Το στοιχείο που ενθουσίασε: Σε κάθε κάθισμα υπάρχει από ένα φρέσκο λεμόνι, το οποίο έχει τυλιγμένο σε σπάγκο ένα  μήνυμα του έργου. Στο τέλος της παράστασης οι θεατές μπορούν να το πάρουν μαζί τους.

Το ντουέτο του Lemon |@Haris Germanidis


Το Lemon επιστρέφει στo Πόλις in Art για μία μόνο παράσταση!

Πόλις in Art – Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00! Μετά το sold-out της παράστασης του Απριλίου και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας σε πρωτότυπους προορισμούς, το Lemon επιστρέφει στο black stage του Πολυχώρου Πόλις! Μια μοναδική θεατρική εμπειρία από δύο πολυτάλαντους νέους ηθοποιούς που θα σας κάνει να συναντήσετε τη δική σας προσωπική ιστορία. Επιβιβαστείτε στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν και ταξιδέψτε κάπου ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση, τη στεριά και τη θάλασσα!

Η απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου η σκηνή του Πόλις in Art μετατρέπεται στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν. To ντουέτο του Lemon, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (τρομπετίστας Τιμ Τούνυ), παρέα με το πιάνο-μαγικό κουτί της παράστασης παίζουν τη μουσική του Ωκεανού, φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα.

Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;

Το Lemon είναι ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento και ως site-specific παράσταση ταξιδεύει και σε μη θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς. Το καλοκαίρι του 2018, κατά την πρώτη περιοδεία του, παρουσιάστηκε πάνω σε αγκυροβολημένο ferry-boat στο λιμάνι της Αντιπάρου, εν πλω και υπό φυσικό φως ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, σ’ ένα καρνάγιο στην περιοχή του Λαυρίου κ.α Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο του 2018 έως το Μάρτιο του 2019 με επιτυχία για 40 παραστάσεις στο Θέατρο Radar. Η ομάδα Experimento έρχεται γι’ αυτή τη δεύτερη παράσταση στον Πολυχώρο Πόλις αμέσως μετά το ταξίδι της στο Γαλατά Τροιζηνίας (18.05), όπου παρουσίασε το Lemon σε πρωτότυπη συνθήκη μέσα σ’ ένα κτήμα με λεμόνια (Κτήμα Κλάδος), στο χώρο διαλογής και συσκευασίας λεμονιών. Η παράσταση συνεχίζει το ταξίδι της σε πρωτότυπους προορισμούς και θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται αυτό που θα δουν

  • Ταυτότητα παράστασης

Σάββατο 8 Ιουνίου | 21:00 Γενική είσοδος: 10 ευρώ Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 210-8000009 | 2102770181 | 6977773875 Viva: http://bit.do/eTtCL Facebook event: https://www.facebook.com/events/327455617937745/

  • Πόλις in Art | Μαρίνου Αντύπα 62-66 | 14121 Ηράκλειο Αττικής

·Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης και στη συνέχεια το πλήρωμα του Lemon θα μας χαρίσει μουσικές επιλογές στο ύφος της παράστασης από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα!

Ακολουθήστε το ταξίδι αυτής της απίστευτης ιστορίας

Lemon Facebook Page

Lemon Instagram Page

Lemon Youtube Channel 

Mail επικοινωνίας:[email protected]

Lemon – Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments