Αθλητισμός

ΣΕΓΑΣ: Γκάφα ολκής με τα εισιτήρια των αθλητών για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

ΣΕΓΑΣ: Γκάφα ολκής με τα εισιτήρια των αθλητών για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες
Ο ΣΕΓΑΣ υπέπεσε σε μια γκάφα ολκής, καθώς δεν εξασφάλισε τα αεροπορικά εισιτήρια των αθλητών που θα έπαιρναν μέρος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 23 μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Απούσα από τα αθλήματα στίβου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου, θα είναι η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε, ο ΣΕΓΑΣ στάθηκε αδύνατο να εξασφαλιστούν αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση και την επιστροφή των μελών της ελληνικής αποστολής! Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία τονίζει πως παρά τον διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν δύο μήνες δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα εισιτήρια.

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές».

Την αποστολή της Ελλάδας θα αποτελούσαν οι εξής:

  • 100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
  • 110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)
  • 100μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)
  • Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)
  • Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)
  • Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)
  • 4Χ400μ. μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)
  • 800μ.x600μ.x400μ.x200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

Με παρέμβαση Βασιλειάδη η εθνική στίβου στο Μινσκ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης παρενέβη στο όλο ζήτημα και με δική του πρωτοβουλία, η εθνική ομάδα στίβου θα μεταβεί στο Μινσκ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕleftherosΤypos.gr

Έντονη δυσαρέσκεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην στείλει ομάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ όπως ήταν φυσικό έπεσε σαν… βόμβα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στον στίβο και όλοι περίμεναν τους Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστήσουν!

Σύμφωνα με κύκλους αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των αγώνων είναι ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και όλοι απορούν πως η ελληνική ομοσπονδία προχώρησε σ’ αυτή την ενέργεια. Πάντως στο Μινσκ θα ταξιδέψουν 6000 αθλητές με τους συνοδούς τους από όλη την Ευρώπη αλλά οι Έλληνες δεν θα είναι εκεί λόγω της μη ερεύσεως εισιτηρίων.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ υπάρχει «καρφί» προς την ΕΟΕ για τα εισιτήρια «Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων» και προφανώς δεν υπήρξε νέα επαφή των δυο πλευρών για την επίλυση του θέματος μετά από την … αδυναμία του ΣΕΓΑΣ να βρει εισιτήρια. Η απόφαση αυτή θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments