Πολιτική

Εκλογές 2019: Έκλεισε η Βουλή – Διαλύεται τη Δευτέρα

Εκλογές 2019: Έκλεισε η Βουλή – Διαλύεται τη Δευτέρα
Έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, η Βουλή και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου διαλύεται ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι δύο τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που πέρασαν ήταν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και η ένταξη των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Έκλεισε σήμερα Παρασκευή (7/6/19) η Βουλή και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου διαλύεται ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η ΙΖ κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Γιώργο Μαυρωτά αντιπρόεδρο της Βουλής να λήγει την συνεδρίαση, στην τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή ως βουλευτής του Ποταμιού.

Οι δύο τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που πέρασαν από την απελθούσα Βουλή ήταν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και η ένταξη των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα που ήταν ανοικτή ψηφίστηκαν είκοσι υπουργικές τροπολογίες, ενώ δεν έγινε δεκτή καμία από τις βουλευτικές τροπολογίες που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στατιστικά Στοιχεία ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου

Κατά την ΙΖ’ Περίοδο, από τους τριακόσιους Βουλευτές, πενήντα επτά (57) εξελέγησαν Βουλευτές για πρώτη φορά (πρωτοεκλεγέντες) και δέκα (10) Βουλευτές είναι νεοεκλεγέντες (δεν ήταν Βουλευτές κατά την προηγούμενη Περίοδο, αλλά διετέλεσαν βουλευτές σε παλαιότερη κοινοβουλευτική περίοδο). (Πρωτοεκλεγέντες, Νεοεκλεγέντες). Η Βουλή αποτελείται από 56 γυναίκες Βουλευτές. Με το ΣΥΡΙΖΑ ανεδείχθησαν 33, με τη Νέα Δημοκρατία 11, με τη Χρυσή Αυγή 2, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη 3, με το Κ.Κ.Ε. 3, με το Ποτάμι 1, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες 2 και με την Ένωση Κεντρώων 1.

Φωτογραφία με στατιστικά: hellenicparliament.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments