Ελλάδα

Διαγνωστικά κέντρα: Επ’ αόριστον απεργία από Δευτέρα

Διαγνωστικά κέντρα: Επ’ αόριστον απεργία από Δευτέρα
«Τα Διαγνωστικά Κέντρα και εργαστήρια θα παραμείνουν κλειστά επ’ αόριστον» επανέλαβε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, Γεώργιος Βουγιούκας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα διαγνωστικά κέντρα όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και μέχρι νεοτέρας. Λόγω της απεργίας δεν θα γίνονται εξετάσεις και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση αλλά ούτε και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ. Η επ’ αόριστον απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες, αφού η τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ,  Β. Πλαγιανάκο και το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατέληξε σε αδιέξοδο.

Την Τρίτη αναμένεται να γίνει μια δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους. «Τα Διαγνωστικά Κέντρα και εργαστήρια θα παραμείνουν κλειστά επ’ αόριστον» επανέλαβε μιλώντας στην Κυριακή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Γεώργιος Βουγιούκας.

Ο Γεώργιος Βουγιούκας τόνισε πως η απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα της χώρας γίνεται γιατί «μας αρπάζουν πίσω, όπως είναι η μετάφραση του clawback, 110 εκατομμύρια μόνο για το 2018. Αυτό το ποσό είναι μόνο για το clawback. Μας έχουν πάρει πίσω μόνο για το rebate άλλα τόσα εκατομμύρια ίσως και παραπάνω».

Clawback και rebate είναι μηχανισμοί που μπήκαν στη… ζωή μας με το μνημόνιο και επιβάλλουν επιστροφές χρημάτων προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τον όγκο των εξετάσεων που κάνουν τα Διαγνωστικά Κέντρα. Κατά τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή το 2013 και ο προγραμματισμός ήταν να ισχύσουν για 2 έως 3 χρόνια, η κυβέρνηση επέκτεινε την εφαρμογή τους έως το 2022.

«Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, όπως λέει και ο πρωθυπουργός, και έχουμε και υπερπλεονάσματα, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο έξι χρόνια αρπαγής των χρημάτων που μας οφείλονται για τις εξετάσεις που έχουμε διενεργήσει. Είμαστε όλοι υπερχρεωμένοι κι όσο παραμένουν αυτά τα εξοντωτικά μέτρα θα αυξάνεται το χρέος μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε Eπίσης

Νίκος Χατζηπαύλου: Νέα στοιχεία στην υπόθεση του φοιτητή – Δεν οφείλεται σε πτώση ο θάνατός του

Πανελλήνιες 2019: Τι ισχύει για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι