Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης είχε θέσει θέμα κυρώσεων στην Τουρκία από τον Μάιο

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης είχε θέσει θέμα κυρώσεων στην Τουρκία από τον Μάιο
Η Νέα Δημοκρατία υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τις κυρώσεις στην Τουρκία από τα τέλη Μαΐου.

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίος αναφερόταν στο θέμα των κυρώσεων της ΕΕ προς την Τουρκία, εφόσον συνεχίσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπενθύμισε η Νέα Δημοκρατία. Λίγες ημέρες πριν την τελευταία σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 28 Μαΐου, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο News247, ότι «αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο  απροκάλυπτο τρόπο,  η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έτσι ώστε  να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Δήλωση από την Λευκάδα για την τουρκική προκλητικότητα και το ΚΥΣΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης, από την Λευκάδα όπου βρίσκεται, αναμένεται αύριο Δευτέρα να κάνει δήλωση στην οποία θα αναφερθεί τόσο στην Τουρκική προκλητικότητα, όσο και στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καμία επικοινωνία Τσίπρα με Μητσοτάκη και πολιτικούς αρχηγούς

Ο Αλέξης Τσίπρας παρότι με την κίνηση που έκανε, να διακόψει την προεκλογική εκστρατεία και να συγκαλέσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, έδωσε έναν δραματικό τόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν είχε καμία επικοινωνία ούτε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις τουρκικές κινήσεις και το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Άγκυρα σε γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και στην συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική». Το θέμα αναμένεται να θέσει και στην σύνοδο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι