Πολιτική

Κουτσούμπας: “Δυνατό ΚΚΕ για να είναι την επόμενη μέρα δυνατός ο ελληνικός λαός”

Κουτσούμπας: “Δυνατό ΚΚΕ για να είναι την επόμενη μέρα δυνατός ο ελληνικός λαός”
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως ένας δυνατό ΚΚΕ την αμέσως επόμενη των εκλογών θα εγγυηθεί ότι θα έχει δύναμη και ο λαός.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και χαρακτήρισε ως «λόγια του αέρα» την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία,, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «συγκεκριμένα μέτρα από την Σύνοδο Κορυφής δεν είχαμε. Αυτό είναι το ζητούμενο». Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της κ.ε του ΚΚΕ, «εξέφρασε την συνεχιζόμενη ανησυχία του ΚΚΕ «και από την ενημέρωση που είχαμε από τον υπουργό Εξωτερικών για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αλλά και για όλα αυτά που βλέπουμε και βλέπει και ο ελληνικός λαός και στο Αιγαίο και κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ, σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως εξήγησε «ανοίγουν όλοι οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις και συγκρούονται πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τα οποία είναι αντίθετα μεταξύ τους και δεν πρόκειται να βρει κανείς άκρη». Σχολιάζοντας το ότι «πανηγύρισε ο κ. πρωθυπουργός για τις έρευνες της Exxon Mobil νότια της Κρήτης» ανέφερε ότι «δεν λέει όμως στον ελληνικό λαό ότι αυτό ανοίγει ξανά τον ασκό του Αιόλου με τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις», ενώ τόνισε πως αρκετές μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή συγκρούονται μαζί με πολύ ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις και φοβερά στρατιωτικά εξοπλισμένες «καταλαβαίνουμε τι έχουν να πληρώσουν οι λαοί».

Πρόσθεσε δε ότι σε μια σύγκρουση με την Τουρκία, έστω και μικρού μεγέθους, «όχι μόνο θα είμαστε μόνοι μας, αλλά και μέσα στη δίνη των αντιθέσεων, διότι είτε Αμερικάνοι, είτε ΕΕ, είτε ΝΑΤΟ, έχουν τα δικά τους στρατιωτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα, όπως τα δικά τους συμφέροντα έχουν και οι ενεργειακοί κολοσσοί και αντίστοιχα η Κίνα και η Ρωσία». Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι έχει πολύ μεγάλη διαφορά η ψύχραιμη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων με τον εφησυχασμό του λαού, «να μην παίρνεις τα απαραίτητα μέτρα, να μην προειδοποιείς, να μην τον έχεις σε ετοιμότητα συνολικά τον ελληνικό λαό, όλες αυτές τις δυνάμεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση».

Την επομένη των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μόνη δύναμη που αποφασιστικά μπορεί να αντιπαρατεθεί σε μια αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική

Υπογράμμισε ότι από εκλογές της 7ης Ιουλίου πρέπει να βγει πολύ δυνατό το ΚΚΕ και στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα «για να είναι την επόμενη μέρα δυνατός ο λαός», ενώ τόνισε πως αν εφόσον την επομένη των εκλογών δεν φαίνεται ότι θα έχουμε μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση, το ΚΚΕ θα είναι η μόνη δύναμη που αποφασιστικά μπορεί να αντιπαρατεθεί σε μια αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική. Αναφερόμενος στα «κόμματα μιας χρήσης» είπε ότι «γνωρίσαμε το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και άλλα τέτοια σχήματα που αξιοποιήθηκαν από το σύστημα ως αναχώματα του προοδευτισμού, του ριζοσπαστισμού, του να έλθει ο κόσμος στο ΚΚΕ και εξαφανίστηκαν».

«Σήμερα εμφανίζεται ο Βαρουφάκης που ουσιαστικά οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, ο εμπνευστής, ως άνθρωπος του Σόρος μέσα στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του να λέμε την τρόικα ‘θεσμούς’, το μνημόνιο ‘συμφωνία’ και να τους λέμε ‘εταίρους’» πρόσθεσε. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Βαρουφάκης είναι αριστερός, ο γεννικός γραμματέας της κ.ε του ΚΚΕ τόνισε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αριστερός, ούτε ο Βαρουφάκης ήταν και είναι αριστερός» και πρόσθεσε: «Είναι άνθρωποι συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, έχουν αποστολή να παίξουν ένα ρόλο τη συγκεκριμένη περίοδο, π.χ. το ΜεΡΑ 25 και από εκεί και πέρα να κολλήσουν αν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, ως τσόντα σε κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, είτε να εξαφανιστούν».

«Ένα 2,5%-3% φεύγοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν έλθουν στο ΚΚΕ θα είναι πραγματικά συνεισφορά στο λαό μας και στο κίνημά του» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά τους  απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε «να συνεχίσουν αυτό το μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προς αυτή τη κοροϊδία, τη μετάλλαξη και τη διάψευση που είδαν και να έλθουν αποφασιστικά στο ΚΚΕ. Αυτό θα δώσει και στους ίδιους δύναμη, θα σημάνει ανάταση ελπίδων».

«Φεύγοντας ο κόσμος από την ΧΑ ή άλλα κόμματα δεν πρέπει να ακουμπήσει σε άλλους νεοφώτιστους σωτήρες»

Υπογράμμισε ότι δυναμώνοντας το ΚΚΕ, θα δυναμώσει ταυτόχρονα και η πτώση της Χρυσής Αυγής που «πρέπει να εξαφανιστεί και να βγει από τη Βουλή. Είναι μια εγκληματική, ναζιστική, δολοφονική συμμορία που έχουν παραπλανήσει μια σειρά κόσμου ο οποίος πλέον καταλαβαίνει και πρέπει να απομακρυνθεί όσο είναι καιρός από αυτή την εγκληματική οργάνωση». «Φεύγοντας ο κόσμος από την ΧΑ ή άλλα κόμματα δεν πρέπει να ακουμπήσει σε άλλους νεοφώτιστους σωτήρες, ‘συνομιλητές’ του Ιησού Χριστού που κοροϊδεύουν τον κόσμο» πρόσθεσε, καλώντας αυτόν τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος στις «400.000 και πλέον ανθρώπων που ακουμπάνε στο ΚΚΕ» τους κάλεσε «να πάνε να ψηφίσουν, ρίχνοντας με το χέρι στη καρδιά το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη κάλπη», ενώ σημείωσε ότι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύονται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με το ΚΚΕ. Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΑΚΕΛ, στον κυπριακό λαό και στην οικογένεια του Δ. Χριστόφια, ενός «επιφανούς παράγοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και ευρύτερα», όπως τον χαρακτήρισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments