Πολιτική

Εκλογές 2019: “Στοπ” από τον δήμο Θεσσαλονίκης στη Χρυσή Αυγή για στήσιμο περιπτέρου

Εκλογές 2019: “Στοπ” από τον δήμο Θεσσαλονίκης στη Χρυσή Αυγή για στήσιμο περιπτέρου
Εκλογές 2019: Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην χορηγήσει χώρο στη Χρυσή Αυγή για εκλογικό περίπτερο.

Εκλογές 2019: “Μπλόκο” από τον δήμο Θεσσαλονίκης στη Χρυσή Αυγή. Στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του κόμματος από την κατανομή των διαφημιστικών στεγάστρων που δικαιούνται τα πολιτικά κόμματα και οι συνδυασμοί για τις εκλογές του Ιούλη. Βάσει κατανομής, οι 140 θέσεις, οι οποίες αποτελούν το 70% των στεγάστρων που υπάρχουν στον δήμο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν με τον εξής τρόπο. Θέσεις θα καταλάβουν τα κόμματα που εξελέγησαν στη Βουλή το 2014, αναλογικά με την εκλογική τους δύναμη. Θα εξαιρεθεί το Ποτάμι και οι ΑΝ.ΕΛ που έχουν γνωστοποιήσει τη μη κάθοδό τους στις εκλογές.

Όσο για το υπόλοιπο 30% των στεγάστρων. Οι εξήντα θέσεις που απομένουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και αυτές που αφαιρέθηκαν από τη Χρυσή Αυγή, θα μοιραστούν στα κόμματα του εξωκοινοβουλίου αλλά και στα κόμματα που εμφανίστηκαν πρόσφατα στην πολιτική σκηνή και θα κατέβουν στις επικείμενες εκλογές. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, Σίμος Μπενσασσών, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κομμάτων που θα λάβουν θέσεις για τα εκλογικά τους περίπτερα να προστατέψουν την ευταξία της πόλης. Παράλληλα, έκανε αίτημα για αποφυγή της ρύπανσης μέσω των προεκλογικών φυλλαδίων και αφισών.

Η Χρυσή Αυγή αποκλείστηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης, όσον αφορά το δικαίωμα στησίματος εκλογικού περιπτέρου, την ώρα που συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σήμερα, κατέθεσε ενώπιον του προεδρείου ο φερόμενος ως συνοδός του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος προκάλεσε το κοινό αίσθημα με την ατάκα του για τη δολοφονία: “Ήταν μια κακιά στιγμή”, ανέφερε σχετικά.

Η κατάθεση Καζαντζόγλου

Παράλληλα, ο Καζαντζόγλου ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πληροφορηθεί από κανέναν σχετικά με κάποια συμπλοκή το πρωί της 18η Σεπτεμβρίου και το βράδυ της δολοφονίας απλά είχε πάει μόνος του να πετάξει τρικάκια που του είχε δώσει ο Γιώργος Ρουπακιάς λίγο νωρίτερα. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός πως το κινητό του βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη, υποστήριξε ότι το είχε ξεχάσει πάνω στο καπό με τον Ρουπακιά να το μαζεύει στη συνέχεια.

Ο Καζαντζόγλου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα. Το αποτέλεσμα; Άρχισαν οι πιέσεις και συνάμα ο φερόμενος ως συνοδός του Ρουπακιά έπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς τον  είχε τοποθετήσει στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ιωάννης Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε ότι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments