Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μία ανατρεπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μία ανατρεπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου (vid)
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μία διαφορετική συνέντευξη στην εκπομπή «The 2Night Show».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται απόψε στο «The 2Night Show» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε μία διαφορετική συνέντευξη 12 ημέρες  πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μιλάει για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία, τον αθλητισμό αλλά και την προσωπική του ζωή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται επίσης στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη μητέρα του Μαρίκα. Αποκαλύπτει μάλιστα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο του χρόνο και τι τον κάνει χαρούμενο, αλλά και πως περνάει την καθημερινότητά του.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ξαναπάμε σε κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιάννη Πρετεντέρη και το ΘΕΜΑ 104,6. Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου τόνισε πως: «Σκοπός μας στις ευρωεκλογές ήταν μια καθαρή νίκη. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ δεν ήταν μόνο των δημοσκοπήσεων αλλά της κοινωνίας.

Έβλεπα δύο πράγματα. Αφενός ένα κύμα αντίδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Τσίπρα προσωπικά και μια διάθεση απόρριψης μιας κακής κυβέρνησης. Έβλεπα όμως και κάτι άλλο, κόσμο που μου έλεγε ότι δεν έχω ψηφίσει τη ΝΔ αλλά σε εμπιστεύομαι για να φύγει ο Τσίπρας αλλά και για να μπορέσει να μας πείσεις έμπρακτα ότι η ΝΔ έχει αλλάξει. Ορισμένοι το κάνουν με μια δόση καχυποψίας και το σέβομαι αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δυναμική των εκλογών μπορεί να κριθεί σε λίγες ψήφους

«Ο πιο ακριβής όρος είναι το ματς ξεκινά από την αρχή, η κάλπη είναι άδεια και σε αυτό συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα». Στο πλαίσιο αυτό έκανε έκκληση «για μαζική συμμετοχή. Η ισχυρή εντολή δεν είναι δεδομένη. Επειδή η δυναμική των εκλογών μπορεί να κριθεί σε λίγες ψήφους ποιο κόμμα θα είναι μέσα και έξω από τη Βουλή που είναι καθοριστικό για την αυτοδυναμία».

Κάλεσε, μάλιστα, τα στελέχη της ΝΔ «να μην προεξοφλούν το αποτέλεσμα, να διεκδικούν μέχρι τέλος την ψήφο των πολιτών». Ερωτηθείς για το αν φοβάται την αποχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δυσκολεύουν τη συμμετοχή αλλά δεν πιστεύω ότι η αποχή θα είναι μεγάλη γιατί εισπράττω στις περιοδείες μου ότι υπάρχει αίτημα για απομάκρυνση αυτής της κακής κυβέρνησης».

Για το debate ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το ντιμπέιτ ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι συνεχίζει με διχαστική και επιθετική ρητορική σε υπερβολικό βαθμό «γιατί ούτε έμαθαν ούτε ξέχασαν τίποτα». «Η κουβέντα ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση και δείχνει τον πανικό ενός συστήματος εξουσίας που αντιλαμβάνεται τη βοή των επερχόμενων γεγονότων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι είναι κοστολογημένο και επανέλαβε ότι «από 1/1/2020 θα ενσωματωθούν οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές» ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις μέσα στο 2019».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες «να διαβάσουν το πρόγραμμά μας» επισημαίνοντας ότι 24 ώρες μετά την ανακοίνωσή του «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κουβέντα, ούτε απάντηση γιατί όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόγραμμά μας δεν έχουν να πουν τίποτα».«Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία δεν ξέραμε τα νούμερα. Έχω εμπιστοσύνη στους εργαζομένους του ΓΛΚ που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της οικονομικής τάξης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments