Διεθνή

Μπαχτσελί για Τσίπρα: “Θα γκρεμοτσακιστεί και θα θαφτεί στη θάλασσα”

Μπαχτσελί για Τσίπρα: “Θα γκρεμοτσακιστεί και θα θαφτεί στη θάλασσα”
Μπαχτσελί για Τσίπρα: Προκλητικές δηλώσεις από τον ηγέτη των Τούρκων εθνικιστών και εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαχτσελί για Τσίπρα: Νέες δηλώσεις, που πυροδοτούν ακόμη περισσότερο το κλίμα έντασης, έκανε ο Τούρκος ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, έκανε επίθεση προς την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω των δηλώσεων του δευτέρου για τις τουρκικές προκλήσεις στο Καστελόριζο.

Μεταξύ άλλων, ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως “κουτσή πάπια” και τόνισε πως η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά λόγω της στάσης που διατηρεί: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, ο Τσίπρας, με θράσος δήλωσε πως θα έχουμε τίμημα αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις. Η κουτσή πάπια ο Τσίπρα είπε πως θα μας εμποδίσουν». Συνεχίζοντας τις “εμπρηστικές” δηλώσεις του, ο Μπαχτσελί τόνισε ότι “δεν έχει γεννηθεί ακόμη ο πειρατής που θα σταματήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις προκλήσεις και να ασχοληθεί με το μάθημα της ιστορίας.

“Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει πως δεν έχει γεννηθεί ο πειρατής που να μπορεί να μας εμποδίσει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. O Tσίπρας πρέπει να σταματήσει να προκαλεί και να ασχοληθεί με την ιστορία. Πρέπει να πάρει μάθημα από τους παππούδες του που έπεσαν στη θάλασσα στη Σμύρνη. Αν δεν το κάνει τότε από τώρα πρέπει να είναι έτοιμος να τσακιστεί, να βυθιστεί στη θάλασσα». Κλείνοντας ο Τούρκος πολιτικός επεσήμανε το εξής: «Προκαλώ! Ο Αλέξης Τσίπρας να βγει μπροστά μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και να δει το τι θα πάθει”.

“Σιγοντάρισμα” στον Ερντογάν

Ουσιαστικά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί “σιγόνταρε” με τις δηλώσεις του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες, εξίσου προκλητικά, αλλά σε πιο… κόσμιο πλαίσιο, είχε επισημάνει ότι η Τουρκία θα κάνει τα δικά της στο θέμα των γεωτρήσεων. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αναφέρει: «Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Ο,τι και να λέει εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments