Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Υπεγράφη η παράταση για πάνω από 30.000 εργαζόμενους σε δήμους

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Υπεγράφη η παράταση για πάνω από 30.000 εργαζόμενους σε δήμους
ΟΑΕΔ - Κοινωφελής εργασία: Παρατείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμου, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τετράμηνη επέκταση του προγράμματος “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας”. Το πρόγραμμα αφορά 30.333 εργαζόμενους οι οποίοι θα βρίσκονται για τέσσερις ακόμη μήνες στα πόστα τους, ακόμη κι αν οι συμβάσεις τους είχαν εκπνεύσει μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, πάνω από 30.000 εργαζόμενοι σε Δήμους, Περιφέρειες αλλά και σε λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, θα συνεχίσουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, είτε από ίδιους πόρους του ΟΑΕΔ, είτε από το ΠΔΕ, είτε από άλλους εθνικούς ή ίδιους πόρους. Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν εκείνη που ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook:

“Παρατείναμε, σήμερα, για 4 επιπλέον μήνες το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Η τετράμηνη παράταση αφορά όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν οι συμβάσεις τους έχουν λήξει. Κάναμε, έτσι, πράξη μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ώστε να μην υπάρξουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο κύκλων του προγράμματος, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα και των εργαζόμενων σε αυτό”.

ΟΑΕΔ: Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων από το Ολυμπιακό Χωριό

Παραχωρήθηκε για 99 χρόνια η έκταση περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις, που έχουν ανεγερθεί στο Ολυμπιακό Χωριό και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του οικισμού για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εν συνεχεία της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης. Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού–Αθλητισμού και την Γ.Γ.Α.

Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι: «Με τη σημερινή παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των οικιστών του Ολυμπιακού Χωριού, που ήταν η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ο πιο αξιόπιστος φορέας, για να αναλάβει το κόστος της συντήρησης και επίσης την καλή λειτουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού κατά προτεραιότητα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να καταστούν ένας πόλος έλξης υπερτοπικός για τη νεολαία της περιοχής και των γύρω περιοχών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments