Πολιτική

Γκρουπούσκουλα: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Ρουβίκωνα

Γκρουπούσκουλα: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Ρουβίκωνα
Γκρουπούσκουλα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την "επίθεση" του Ρουβίκωνα στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Γκρουπούσκουλα: Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας μέλη του Ρουβίκωνα “επιτέθηκαν” στο σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου. Συγκεκριμένα, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επιβιβασμένα σε τέσσερα μηχανάκια πέρασαν έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των εκλογών. Λίγο αργότερα ανάρτησαν ανακοίνωση στο Indymedia τονίζοντας ότι προχώρησαν σε “αντιεκλογική παρέμβαση”.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πριν αρχίσει την ομιλία του καταδίκασε την κίνηση του Ρουβίκωνα και τόνισε ότι αυτά θα τελειώσουν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου: “οι πολιτικές απροκάλυπτης ενοχής σε γρουπούσκουλα που προσβάλουν την δημοκρατία μας θα τελειώσουν στις 7 του μηνός”,ήταν τα λόγια του.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην Ελευσίνα και ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. “Με μικρότερους φόρους, θα δυναμώσουν τα εισοδήματα. Θα έρθουν επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και θα δημιουργήσουν καινούργιο πλούτο. Και σε αυτόν, μερίδιο θα έχουν όλοι. Συνδέουμε την ανάπτυξη με τους μισθούς: Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί.

Θέλουμε ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση δημόσιων δομών και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων. Πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, αξιοποίηση της πληροφορικής και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη µε προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.  Για να δημιουργηθούν δουλειές χρειάζεται ισχυρή ανάπτυξη. Και την ανάπτυξη την φέρνουν οι επενδύσεις. Σε ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία. Αλλά και με πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντιμετωπίζουμε το δημογραφικό και στηρίζουμε την οικογένεια. Χορηγούμε €2.000 εφάπαξ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά €1.000 για κάθε παιδί και δεσμευόμαστε: κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Αυξάνουμε στο 1 δισ. ευρώ τον προϋπολογισμό για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 συμπολίτες μας. Και ενισχύουμε κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ώστε να καλύψουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Η κοινωνική αντίληψη της ΝΔ αποτελεί τρόπο σκέψης και δράσης. Δεν είναι τυχαίο ότι τυπώσαμε το πρόγραμμά μας στο σύστημα braille, ούτε ότι προβλέπουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία με αιχμή την προσβασιμότητα παντού και την ανεξάρτητη διαβίωση” ήταν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments