Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα – Η μείωση των φόρων είναι απαραίτητη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα – Η μείωση των φόρων είναι απαραίτητη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών να πάνε να ψηφίσουν έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας» ανέφερε σε συνέντευξή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και μέσω του σταθμού έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας ειδικά στους νέους συμπολίτες μας που είναι πιο καχύποπτοι τους λέμε πάρτε το μέλλον στα χέρια σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι έχει αλλάξει η δημογραφική δομή των ψηφοφόρων που ψηφίζουν την ΝΔ και έχουν προστεθεί πολλοί νέοι. «Στο πρώτο νομοσχέδιο μας θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και θα μπει ένα τέλος σε αυτό το κλίμα ασυδοσίας και ανομίας που επικρατεί».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα υλοποιηθεί η υπόσχεση για τη μείωσση φόρων και ξεκαθάρισε ότι δεν θα περικοπούν τα επιδόματα και θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. «Οι φόροι θα μειωθούν και πρέπει να μειωθούν. Γνωρίζω ότι η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε την μεσαία τάξη με την φορολογία. Πολιτική μας είναι να επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη κάποια από τα πράγματα που τους πήρε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θα σώσουμε τη ΔΕΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνησή του, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία, θα σώσει τη ΔΕΗ. “Θα αναζητηθούν ευθύνες για αυτούς που παρέδωσαν τη ΔΕΗ σε οικτρά χάλια. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, είπε. “Οι φόροι θα μειωθούν, γιατί πρέπει να μειωθούν. Είναι μονόδρομος, για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Δική μας πολιτική είναι να επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη κάποια από αυτά που τους πήρε ο κ. Τσίπρας και να περάσουμε στην ανάπτυξη. Οι Ευρωπαίοι θα δείξουν κατανόηση, για να προχωρήσουμε σε περισσότερες μειώσεις. Σε πιο γενναίες μειώσεις. Δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα. Όσο σημαντικά, όμως, είναι α επιδόματα, ακόμα πιο σημαντικό είναι πώς θα βρουν οι συμπολίτες μας δουλειές. Η απάντηση στη φτώχεια είναι οι καλές και πολλές δουλειές. Το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για τις μειώσεις φόρων θα ισχύσει από το 2020”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η ψήφος στη ΝΔ πιάνει τόπο”

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι πολίτες που υποστήριξαν μικρά κόμματα τα οποία δεν έφτασαν στο 3% στις ευρωεκλογές θα είναι καλό να δώσουν ισχυρή εντολή στην ΝΔ. «Στην παρούσα κατάσταση λέμε ότι είναι καλύτερο αυτή η ψήφος να πιάσει τόπο και να κατευθυνθεί στην ΝΔ παρά να πάει σε μικρότερα κόμματα. Θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος να μείνουν εκτός Βουλής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Η κρίση γέννησε πολλά κόμματα. Τα κόμματα του θυμού, της πόλωσης. Όλα αυτά τα κόμματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη. Η ελληνική κοινωνία είναι προβληματισμένη και στεναχωρημένη αλλά δεν είναι πλέον τόσο οργισμένη. Είναι ελαφρά αισιόδοξη».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι νωρίς να συζητήσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα μιλήσει και γι’ αυτό θέμα και για το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο τέλος του έτους. Όπως πρόσθεσε, το όνομα του επιτρόπου που θα προτείνει θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Καλοδεχούμενη η απόφαση να έρθει στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε ημέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “μίλησα για επταήμερη λειτουργία και όχι εργασία. Για το Δημόσιο θα το ξαναπώ. Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας. Υπάρχει πάντα μια σχετική καχυποψία στους νέους. Τους απαντώ εάν θέλεις καλό πανεπιστήμιο, εάν θέλεις καλή τεχνική εκπαίδευση, εάν θέλεις νέες δουλειές, πρέπει να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία. Κινήσεις που αλλάζουν την τακτική ενός κόμματος, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, μάλλον δείχνουν πανικό και απελπισία. Εμείς σταματήσαμε το εμπάργκο στην ΕΡΤ. Είναι καλό να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των κομμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments