Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Έσυρε τον χορό σε πανηγύρι στην Αχαΐα (vid)

Γιώργος Παπανδρέου: Έσυρε τον χορό σε πανηγύρι στην Αχαΐα (vid)
Γιώργος Παπανδρέου: Ο πρώην πρωθυπουργός συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του με τις χορευτικές του ικανότητες.

Γιώργος Παπανδρέου: O επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε περιοδεία στο Νομό Αχαΐας. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρα από τις συναντήσεις και τις ομιλίες, βρέθηκε σε τοπικό πανηγύρι και δεν αρνήθηκε να χορέψει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός σήκωσε τα μανίκια στο πουκάμισό του και έσυρε το χορό, αγκαλιασμένος αρχικά με μια γυναίκα που του μιλούσε. Ο κ. Παπανδρέου δεν σταμάτησε να ευχαριστεί όσους του εύχονταν καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ κατάφερε να κλέψει την παράσταση με τις χορευτικές του ικανότητες και μετά το τέλος του χορού απέσπασε το θερμό χειροκρότημα, όλων εκείνων που βρίσκονταν κοντά του.

Δείτε το χορό του Γιώργου Παπανδρέου:

Γιώργος Παπανδρέου: “Δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι, ιδίως οι πιο ευάλωτοι”

Ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξιάρχο Νικόλαο Κοτρωνιά, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχο Βασίλειο Τσούρα, καθώς και εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και οι εργαζόμενοι.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, ασφαλώς και λόγω των συνεπειών της κρίσης, η χώρα γνωρίζει μια έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Το φαινόμενο αυτό το ζούμε και εδώ στην Αχαΐα, όπου τα ποσοστά τέτοιων περιστατικών είναι από τα υψηλότερα στη χώρα. Η κρίση είχε συνέπειες και στις συνθήκες εργασίας καθώς και στα μέσα που διαθέτουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να μπορούν να δουλέψουν με αποτελεσματικότητα.

Θα έλεγα όμως επίσης, ότι πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, έχουν τη ρίζα τους στην αύξηση των ανισοτήτων, την ενδυνάμωση του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο στην Ελλάδα τέτοιου είδους προκλήσεις, τις βλέπουμε να υπάρχουν και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα αστικά κέντρα συνήθως είναι τα πιο επιβαρυμένα. Χρειάζεται, λοιπόν, η συνεργασία πολλών διαφορετικών φορέων για να δημιουργήσουμε πόλεις και ανοιχτές και ασφαλείς.

Η Ελλάδα ζει από την εξωστρέφεια, τον τουρισμό, άρα η λύση δεν είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας και να οχυρωθούμε πίσω από φράχτες. Χρειάζεται ένα πολυδιάστατο σχέδιο που να αντιμετωπίζει τις μικρές και μεγάλες αιτίες που δημιουργούν αυτή την κατάσταση.

Χρειάζεται όμως, και ένα σχέδιο που θα απαντάει στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, γυναίκες και άνδρες που καλούνται πολύ συχνά να θέσουν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο. Μη ξεχνάμε: δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι, ιδίως όμως, οι πιο ευάλωτοι.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments