Πολιτική

Δημοσκόπηση 2019: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση 2019: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση 2019: Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι αναλυτές.

Δημοσκόπηση 2019: Σε τρεις μέρες ο Ελληνικός λαός θα πάει και πάλι στις κάλπες. Αυτή τη φορά για τις Εθνικές εκλογές 2019. Μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία έχει ένα σαφές προβάδισμα να είναι το κόμμα που θα κυβερνήσει από τις 8 Ιουλίου. Αυτό έδειξε και μια νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Τα αποτελέσματα των αναλυτών δίνουν προβάδισμα 8 μονάδων στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας η διαφορά ήταν στις 9 μονάδες.

  • Νέα Δημοκρατία: 36
  • ΣΥΡΙΖΑ: 28
  • ΚΙΝΑΛ: 7
  • ΚΚΕ: 5
  • Χρυσή Αυγή: 4
  • Ελληνική Λύση: 3
  • ΜέΡΑ25: 4

Το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει σίγουρα ή σχεδόν σίγουρα να ψηφίσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δημοσκόπηση 2019: Ο λαός θέλει αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Το 36% τον όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση πιστεύουν ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα. Το 15% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 11% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.  Στην παράσταση νίκης το 69% θεωρεί πως θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, έναντι 19% που θεωρεί ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, το 37% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 31% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ 28% απαντά «κανένας». Παράλληλα η εταιρία προχώρησε σε κατανομή εδρών στα σενάρια για Βουλή με επτά και έξι κόμματα. Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης σε Βουλή επτά κομμάτων η Νέα Δημοκρατία θα είχε 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 81, το ΚΙΝΑΛ 20, 14 το ΚΚΕ, 12 η Χρυσή Αυγή και από 9 ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Αντίθετα σε Βουλή επτά κομμάτων η Νέα Δημοκρατία θα είχε 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 84, το ΚΙΝΑΛ 21, το ΚΚΕ 15, η Χρυσή Αυγή 12 και 9 έδρες το 6ο κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments