Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η σημασία του επιθέτου του MVP

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η σημασία του επιθέτου του MVP
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ιδού τι σημαίνει το επίθετο του πιο γνωστού Έλληνα μπασκετμπολίστα των τελευταίων ετών.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο MVP της σεζόν που πέρασε στο ΝΒΑ βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, όπου παίρνει πολύτιμες ανάσες, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, αλλά και της νέας, ακόμη πιο απαιτητικής χρονιάς που έρχεται στον μαγικό κόσμο πέραν του Ατλαντικού. Ο Γιάννης κάνει τις βόλτες του στη Μύκονο και ακούει από δεκάδες Έλληνες αλλά και εκατοντάδες τουρίστες το όνομά του. Ο κόσμος, που στη συντριπτική πλειοψηφία του τον λατρεύει, φωνάζει το όνομά του, προκειμένου να του μιλήσει, ή να βγάλει κάποια φωτογραφία.

Το “Γιάννης” έχει γίνει η επιλογή των ξένων, οι οποίοι δυσκολεύονται αρκετά, να προφέρουν το επίθετο “Αντετοκούνμπο”. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε στα πρώτα χρόνια του παίκτη στο ΝΒΑ. Με τα χρόνια, ήρθε η εκτόξευση, τα παρατσούκλια και φυσικά η συνήθεια, που τουλάχιστον έδωσε την ευκαιρία στους σπορκάστερ να προφέρουν πιο άνετα το όνομά του στα ματς των Μιλγουόκι Μπακς.

Ανά τα χρόνια, πολλοί αναρωτήθηκαν το τι μπορεί να σημαίνει κι αν σημαίνει κάτι το επίθετο ” Αντετοκούνμπο”. Η απορία λύθηκε μέσω μιας ανάρτησης της μητέρας του Γιάννη, του Θανάση, και των λοιπών, η οποία φόρεσε μπλούζα που έχει γραμμένη τη μετάφραση του επιθέτου σε μία διάλεκτο της Νιγηρίας, απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια.

«Αντετοκούνμπο» λοιπόν, σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Γιάννης στο Insta Story του σημαίνει «Τhe Crown From Across The Seas» δηλαδή «Το στέμμα που έρχεται από τις μακρινές θάλασσες». Το quote αυτό φορούσε η μαμά του πάνω στο t-shirt της.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (πλήρες όνομα Γιάννης Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο, 6 Δεκεμβρίου 1994, Ζωγράφου, Αττική) έχει ύψος 2,11 μ. και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις καλαθοσφαίρισης ως παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς και της Εθνικής Ελλάδος.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA.

Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments