Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Έντονες αντιδράσεις από το Ισραήλ για την υπουργοποίησή του

Μάκης Βορίδης: Έντονες αντιδράσεις από το Ισραήλ για την υπουργοποίησή του
Μάκης Βορίδης: Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, μελετά τη νέα σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης και τη σημασία του διορισμού του Βορίδη.

Μάκης Βορίδης: Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο Ισραήλ για την υπουργοποίηση του Βορίδη, όπως δήλωσε σήμερα ανώτατος διπλωμάτης στην εφημερίδα Jerusalem Post. Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να έχει τεθεί δυναμικά υπέρ του Ισραήλ (μάλιστα ο Νετανιάχου ήταν από τους πρώτους που τον κάλεσαν για να τον συγχαρούν για την εκλογική του νίκη), όμως το αντισημιτικό παρελθόν του Βορίδη τον μετατρέπει σε… persona non grata για τους Ισραηλινούς.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην πολιτική πορεία του Μ. Βορίδη με έμφαση στο γεγονός ότι προέρχεται από το κόμμα ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός έκανε συνεχώς αντισημιτικές δηλώσεις. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης στο παρελθόν υπήρξε αρνητής του Ολοκαυτώματος, ενώ έχει εκφράσει αντισημιτικές και ξενοφοβικές ιδέες, αναφέρεται στην εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι μετά από διαμαρτυρίες της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Βορίδης έχει δεσμευτεί μέσω μιας επιστολής που έχει αποστείλει ότι θα «θέσει τέρμα στις αντισημιτικές, ρατσιστικές προκαταλήψεις που συνιστούν την άμεση παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Jerusalem Post αναφέρεται και στον Άδωνη Γεωργιάδη που έχει προωθήσει βιβλία αντισημιτικού περιεχομένου, ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, μελετά τη νέα σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης και τη σημασία του διορισμού του Μ. Βορίδη. Χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο νέος υπουργός είναι γνωστός για τις «ρατσιστικές και αντισημιτικές του θέσεις».

«Είναι σαφές ότι ο Μητσοτάκης υποστηρίζει το Ισραήλ και τους Εβραίους. Αλλά απαγορεύεται να διορίζει στην κυβέρνηση έναν ανοιχτά αντισημίτη υπουργό», δήλωσε ο Yaakov Hagoel, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments