Ελλάδα

Ναύπακτος: Περίπου 55 άτομα διέσωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική

Ναύπακτος: Περίπου 55 άτομα διέσωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική
Ναύπακτος: Η Πυροσβεστική έσωσε τον κόσμο που κινδύνευσε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ναύπακτος: Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/07) η Πυροσβεστική στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.

Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι. Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Αχαΐα: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν

Μια απροσδόκητη περιπέτεια πέρασαν όλοι όσοι πήγαν σε νυχτερινό κέντρο στο Δρέπανο Αχαΐας, προκειμένου να δουν την Πάολα να τραγουδά. Λόγω της κακοκαιρίας και των καταιγίδων που χτύπησαν την περιοχή για περίπου τρεις ώρες, χείμαρρος που βρίσκεται δίπλα στο νυχτερινό κέντρο υπερχείλισε με αποτέλεσμα τα περίπου 1.000 άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο να μην μπορούν να βγουν από αυτό.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments