Διεθνή

Τσαβούσογλου: “Θα στείλουμε τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο”

Τσαβούσογλου: “Θα στείλουμε τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο”
Τσαβούσογλου: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συνέχισε με νέες δηλώσεις να επιτίθεται κατά της ΕΕ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Άγκυρα θα στείλει και τέταρτο πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στην Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης και για ακόμα μια φορά κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε τον όρο «Μακεδονία», o Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συνέχισε με νέες δηλώσεις να επιτίθεται κατά της ΕΕ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Άγκυρα θα στείλει και τέταρτο πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο», μια εξέλιξη που σίγουρα θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε πως: «Δεν πρέπει να πάρουμε και στα σοβαρά την απόφαση αυτή. Η ΕΕ μας χρειάζεται και πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των αποφάσεών τους.

Στη συνέχεια ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις θέσεις της Άγκυρας, λέγοντας πως » το πρόβλημα στην περιοχή είναι το γεγονός ότι τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων δεν είναι εγγυημένα. Θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν ήδη τρία πλοία στην περιοχή και θα στείλουμε και τέταρτο πλοίο το συντομότερο δυνατό».

Τι είπε για S-400 και F-35

Ο Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε επίσης και για τις εξελίξεις στην υπόθεση των S-400 στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή που ρωσικά αεροσκάφη συνεχίζουν να καταφτάνουν στην αεροπορική βάση Μουρτέντ στην ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι: «το σύστημα πυραύλων S-400 που λάβαμε δεν αποτελεί απειλή για τα συστήματα του NATO, συμπεριλαμβανομένου και του F-35. Είναι ένα σύστημα που θα είναι εντελώς υπό τον έλεγχό μας.

Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται περισσότερη ένταση. Είναι ήδη μια συμφωνία. Η διαδικασία παράδοσης έχει ξεκινήσει τώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments