Video

Λας Βέγκας: Ακρίδες “έσπειραν” τον τρόμο (vid)

Λας Βέγκας: Ακρίδες “έσπειραν” τον τρόμο (vid)
Λας Βέγκας: Εκατομμύρια ακρίδες έκαναν... στάση στη Νεβάδα, προκαλώντας... ανατριχίλα στους πολίτες. Δείτε το βίντεο από την "επιδρομή" τους.

Λας Βέγκας: Χιλιάδες, ή καλύτερα… εκατομμύρια ακρίδες έκαναν στάση στην πολιτεία της Νεβάδα στις ΗΠΑ, περνώντας μεταξύ άλλων και από το φημισμένο Λας Βέγκας. Οι κάτοικοι των περιοχών παρακολούθησαν αποσβολωμένοι το φαινόμενο της επιδρομής, βλέποντας… παντού τριγύρω τους ακρίδες. Τα social media γέμισαν από φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονίζονται σμήνη να είναι συγκεντρωμένα σε πάρκα, στους δρόμους αλλά και να εισβάλλουν μέσα στα σπίτια.

Το αρχικό δέος μετατράπηκε σε ανησυχία, οδηγώντας τους εντομολόγους να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση, προτρέποντας τον κόσμο να ηρεμήσει. Όπως εξηγούν, το φαινόμενο της επιδρομής ακρίδων δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά παρατηρείται συχνά σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε έρημο, όπως για… κακή του τύχη το Λας Βέγκας. όταν έχει προηγηθεί άνοιξη ή χειμώνας με ιδιαίτερη υγρασία, είναι πιθανές τέτοιες μαζικές εμφανίσεις εντόμων. Η Νεβάδα φέτος έζησε μια χρονιά με ρεκόρ δεκαετιών υγρασίας.

Οι ακρίδες κάνουν επιδρομή στη Νεβάδα

Όταν η Λέσβος γέμισε με ακρίδες

Ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί πέρσι στη Λέσβο. Σμήνη ακρίδων έπληξαν τη δυτική Λέσβο και απείλησαν καλλιέργειες στο Σίγρι, το Μεσότοπο και τα Χύδηρα αλλά και τα βουνά της Ερεσού.

Οι ειδικοί μίλησαν για την εντατικοποίηση μικρότερου προβλήματος των περασμένων ετών, ως αποτέλεσμα των φετινών υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας.

Όπως είχε τονίσει μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Ερεσού και Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης, «οι παραγωγοί προσπάθησαν μόνοι τους με ψεκασμούς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο όμως φαίνεται να είναι σοβαρό και απείλησε σοβαρά τις καλλιέργειες κυρίως στο Μεσότοπο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments