Οικονομία

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις
Φορολογικό νομοσχέδιο: Σε συναινετικό κλίμα η συζήτηση για τις μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις που ψηφίζονται την Τρίτη.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου, μέσω του οποίου μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για το 2019 και βελτιώνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων. Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η πρόταση του προέδρου, Σταύρου Καλογιάννη, για την εξέταση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, θεωρώντας ότι υπάρχει χρόνος ώστε να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, υπογράμμισε τις θετικές συνέπειες που θα προκύψει από την άμεση εφαρμογή των διατάξεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ πριν από την έκδοση των εκκαθαριστικών καθώς και για την ανάσα από την ελαστικοποίηση της ρύθμισης με τις 120 δόσεις αλλά και την άρση των αναγκαστικών μέτρων για όσους είναι συνεπείς στον αντίστοιχο διακανονισμό.

Παπανάτσιου: Μείωση σε πολίτες που δεν την έχουν ανάγκη

Για τροποποιήσεις διατάξεων της προηγούμενης διακυβέρνησης που χαρακτήρισε «πολύ μικρά ρετουσαρίσματα» έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην Επιτροπή. Στην αναφορά της εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μειώσεις φόρου που ευνοούν πολίτες που «δεν την έχουν πραγματικά ανάγκη» και κάλεσε την κυβέρνηση να μείνει στη λογική των προηγούμενων προβλέψεων για ενίσχυση των πιο αδύναμων.

Προανήγγειλε την κατάθεση δύο τροπολογιών για την αλλαγή συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για τις μικρές περιουσίες και για την απαλλαγή από τις σχετικές διατάξεις των κατοίκων των μικρών νησιών, που έχουν έως 1000 κατοίκους. Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ για το ότι αντιμετωπίζει ευνοϊκά τις μεγάλες περιουσίες καθώς και για το ότι δε λέει την αλήθεια για το δημοσιονομικό χώρο.

Σκανδαλίδης: Θα υπερψηφίσουμε το φορολογικό νομοσχέδιο

Από το ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης αφού εξέφρασε επιφυλάξεις για συγκεκριμένες πτυχές όσων προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε ότι θα το κόμμα του θα το υπερψηφίσει καθώς εγκρίνει κάθε θετική πρόβλεψη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Καραθανασόπουλος: Φοροελαφρύνσεις υπέρ του κεφαλαίου

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ έκανε λόγο για φοροελαφρύνσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών συμφερόντων υπογραμμίζοντας, με αναφορά στα «ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα», ότι, «οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι». Τόνισε την ανάγκη κατάργησης του ΕΝΦΙΑ αλλά και φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όχι μόνο των φυσικών αλλά κυρίως των νομικών προσώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments