Οικονομία

Πληρωμή συντάξεων Αυγούστου 2019: Την Τρίτη η καταβολή σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ και λοιπά ταμεία

Πληρωμή συντάξεων Αυγούστου 2019: Την Τρίτη η καταβολή σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ και λοιπά ταμεία
Πληρωμή συντάξεων Αυγούστου 2019: Αύριο, Τρίτη 30 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τον όγδοο μήνα του 2019. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Πληρωμή συντάξεων Αυγούστου 2019: Η διαδικασία άρχισε από την περασμένη Παρασκευή, με τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τον ΟΠΕΚΑ να καταβάλλουν τα ποσά στους ασφαλισμένους. Ωστόσο, υπάρχει και ο δεύτερος «γύρος» καταβολής, ο οποίος θα λάβει χώρα την Τρίτη, 30 Ιουλίου και αφορά τα περισσότερα ταμεία, όπως το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ, τα ταμεία του ΕΦΚΑ, αλλά και τις προσωρινές συντάξεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Αναλυτικά η λίστα των ταμείων που θα καταβάλλουν αύριο, Τρίτη, τους μισθούς του Αυγούστου.

  • Tο Δημόσιο
  • Το ΙΚΑ
  • Το ΝΑΤ
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θ
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Αυγούστου 2019

Οι συντάξεις που έχουν καταβληθεί:

  • Ο ΟΑΕΕ κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019
  • Ο ΟΓΑ κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου 2019 την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019
  • Ο ΟΠΕΚΑ κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Τα δεδομένα για την ψηφιακή σύνταξη

Η διυπουργική σύσκεψη μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση συντάξεων… online. Η ψηφιακή σύνταξη θα βγαίνει μέσα από την εισαγωγή του ΑΜΚΑ στη βάση του συστήματος «Μητρώο Πολιτών». Όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας, ο τρόπος αυτός θα μπορούν να λαμβάνουν άμεσα τις πληροφορίες, προχωρώντας στην ψηφιοποίησή τους, ώστε να εκδίδεται αυτομάτως η ψηφιακή σύνταξη.

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί η ανάλογη διάταξη μέσω νομοσχεδίου, η οποία θα καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του ΑΜΚΑ και πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το «Μητρώο Πολιτών», την υπηρεσία που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεντρώνει δεδομένα από τα κατά τόπους ΚΕΠ, τους δήμους, τα ληξιαρχεία και άλλους φορείς.

Στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας βρίσκεται επίσης και η αξιοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», το οποίο θα ψηφιοποιεί σταδιακά τις συντάξεις. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη και για τα αναδρομικά.  Το μόνο που μένει είναι η επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη σχεδόν ειλημμένη. Η επιστροφή αφορά 1,5 εκατομμύρια συνταξιούχους για ένα διάστημα που δεν θα ξεπερνά τους 10 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments