Ελλάδα

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση στον Στέλιο Πέτσα

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση στον Στέλιο Πέτσα
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού.

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε απαντήσεις στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, έπειτα από τις δηλώσεις του για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι: “Πρέπει επιτέλους να μπει ένα στοπ στον κυβερνητικό αυτό κατήφορο. Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προβληματική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναγνώρισε το ελαφρυντικό “του πρότερου σύννομου βίου” και οδήγησε στην αποφυλάκιση Κορκονέα. Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό αλλά επιλέγει τη λασπολογία. Οπως γνωρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών», προσθέτει ο κ. Χαρίτσης και καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να υπεκφεύγει και να τοποθετηθεί επί της ουσίας”.

Ο Στέλιος Πέτσας, είχε πει τα εξής για το “καυτό” θέμα της επικαιρότητας: “Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη.

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ελήφθη η απόφαση για έκτακτη σύσκεψη παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αλλά και του Μιχάλη Καραμαλάκη, αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και οι πιθανότητες, σχετικά με τις αντιδράσεις τις οποίες ο υπουργός φοβάται ότι θα υπάρξουν, ούτως ώστε να θεμελιωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης. Κύκλοι του υπουργείου αλλά και της αστυνομίας φοβούνται ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις λόγω της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δίχως μάλιστα να αποκλείουν και ένοπλες επιθέσεις κατά των οργάνων της τάξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή εντολές για επαγρύπνηση σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, αλλά και για αυξημένα μέτρα φύλαξης και αυτοπροστασίας προς τους αστυνομικούς. Παράλληλα, σε ανοιχτή «γραμμή» βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments