Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: Η κ. Μιχαηλίδου εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεανώ Φωτίου: Η κ. Μιχαηλίδου εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Θεανώ Φωτίου: Η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσιάζει σαν νέα μέτρα αυτά που έχει ήδη υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Θεανώ Φωτίου: Αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τα προνοιακά ιδρύματα, η Θεανώ Φωτίου σχολιάζει πως η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκτενή ανακοίνωση της, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δήλωση της υφυπουργού Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου στο “OPEN TV” ότι «μία τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει 400 ευρώ με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, σημειώνει ότι «τόσα ακριβώς δίνει το ΚΕΑ σήμερα σε τετραμελή οικογένεια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% το 2020 κατ’ αναλογία της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς και το ότι ο αριθμός των άνεργων δικαιούχων που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας θα φτάσει στο 20% από το 10% που ισχύει τώρα. Αυτά είναι μέτρα που θα αυξήσουν και τους δικαιούχους και τις δαπάνες», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Η ίδια υπογράμμισε στη συνέχει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% το 2020 κατ’ αναλογία της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς και το ότι ο αριθμός των άνεργων δικαιούχων που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας θα φτάσει στο 20% από το 10% που ισχύει τώρα. Αυτά είναι μέτρα που θα αυξήσουν και τους δικαιούχους και τις δαπάνες».

Παράλληλα, η Θ.Φωτίου τονίζει ότι «οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μειώθηκαν διότι μειώθηκε η φτώχεια εξ αιτίας των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι επειδή αυξήθηκε το επίδομα παιδιού -όπως ανέφερε η υφυπουργός. Ας μελετήσει τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (στοιχεία 2018 με εισοδήματα 2017). Μέσα σε 2.5 χρόνια από το 2015 ρίξαμε την φτώχεια και ιδίως την παιδική φτώχεια στα προ κρίσης επίπεδα».

«Η ενημέρωσή της όμως αποδείχθηκε ανεπαρκής και ελλιπής και όσον αφορά τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα της χώρας (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας- ΚΚΠΠ) καθώς δήλωσε ότι «η εποπτεία του υπουργείου ήταν εικονική, αφού σε πολλά ιδρύματα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων»» σημείωσε η κα Φωτίου προσθέτοντας ότι «γι αυτό θα προκηρύξει με διαδικασίες ΑΣΕΠ 341 νέες θέσεις. Να την πληροφορήσουμε ότι:

  •  Καλύψαμε με επικουρικό προσωπικό τις ανάγκες, ενόψει μόνιμων προσλήψεων τις οποίες δρομολογήσαμε
  • Από τον Δεκέμβριο του 2018 με το Ν. 4578?2018 προκηρύξαμε 341 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ οι οποίες αυξήθηκαν σε 393 τον Μάιο του 2019 με το Ν. 4611/2019. Στους δύο νόμους προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας.
  • Εκπονήσαμε για πρώτη φορά τους οργανισμούς λειτουργίας των 13 ΚΚΠΠ που βρίσκονται σήμερα στα αρμόδια υπουργεία προς έκδοση των απαιτούμενων Π.Δ/των
  • Βελτιώσαμε τις συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες προνοιακής φροντίδας, εφαρμόζοντας νέα πρωτόκολλα με γνώμονα την αποϊδρυματοποίηση, το κλείσιμο δηλαδή των ιδρυμάτων και τη διαβίωση των ωφελούμενων μέσα στην κοινότητα. Για τον σκοπό αυτόν δώσαμε 15 εκ. από αμιγώς εθνικούς πόρους για πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης στα ΚΚΠΠ Αττικής και Δυτικής Ελλάδας όπου βρίσκεται και η μονάδα φροντίδας των Λεχαινών».

Επιπλέον, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «μέσα από ρεπορτάζ του ΒBC, η μονάδα των Λεχαινών είχε εγγραφεί στη συνείδηση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης ως το «κολαστήριο των Λεχαινών». Από το Μάρτιο του 2016 η Διοίκηση του Κέντρου, σε συνεργασία με το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπ. Εργασίας, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, (φορέα εποπτευόμενο από το υπ. Υγείας), και τον διεθνή Οργανισμό Lumos, ξεκίνησαν πρόγραμμα παρέμβασης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την άρση των καθηλώσεων. Το πρόγραμμα παρέμβασης, παρατάθηκε μέχρι τον Μάιο του 2019.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης από εθνικούς πόρους περιλαμβάνει πρόσληψη 15μελούς επιστημονικής ομάδας έργου, ενοικίαση διαμερισμάτων για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για όσους βγαίνουν από την μονάδα, προμήθεια ειδικών αυτοκινήτων και ενός αναπηρικού Mini Bus για τη λειτουργία κινητών μονάδων και πρόσληψη 33 ατόμων επικουρικού προσωπικού.

Όλες οι προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα, 15 από τις 393 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πανελλαδικά αφορούν τη μονάδα των Λεχαινών. Όλες οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη». «Η κ. Μιχαηλίδου, δυστυχώς, επαναλαμβάνει την ίδια τακτική που βλέπουμε να ακολουθείται από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ. Να εξαγγέλλουν δηλαδή ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments